RUSIJA PAMTI I NE OPRAŠTA NATO AGRESIJU NA SRJ Voker naišao na ubijene teroriste odevene u civilnu odeću i proglasio genocid, Bajden tražio da se gađaju mostovi, pa ste počeli da ubijate Srbe
EPA

 

- Sada se više niko ne seća kako je iskorišćena misija OEBS na Kosovu na čelu sa Vokerom koji je otkrio tela Albanaca preobučena u civilnu odeću. I odmah je to proglasio genocidom. Nama kažu da ne možemo da proglasimo genocidom ono što se dešavalo u Donbasu.

A tada je Voker otkrivši tela odevena u civilnu odeću proglasio genocid u svoje lično ime, jer mu funkcija nije davala pravo na to. A upravo na osnovu te izjave zapadne zemlje su objavile da će bombardovati Beograd.

Tada je Bajden zatražio da se bombarduju mostovi. Kad je kasnije otkriveno da je reč o pripadnicima albanskih naoružanih formacija preobučenim u civilnu odeću to više nikom nije bilo važno. Zapad misli da može sve.

Dvoličnost naših zapadnih kolega je dobro poznato, ali mi nismo sve ove godine odustajali da pozivamo na jedinstvena pravila bezbednosti koja bi bila zajednička za sve zemlje. Predložili smo pre 13 godina da se sklopi sporazum o evropskoj bezbednosti koji bi kodifikovao da niko ne treba da jača svoju bezbednost na račun drugih.

Rekli su nam da neće o tome da razgovaraju i da su garancije bezbednosti moguće samo u okviru NATO. Eto takav autokratski pristup su pokazale naše zapadne kolege - rekao je Lavrov na kraju svog obraćanja srpskim medijima.

Celo obraćanje Sergeja Lavrova možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading