KURTI IZBACUJE SRBE IZ POLICIJE I SPREMA RAT Albanci kreću bez milosti na sever Kosova i Metohije
EPA

Vest o pokretanju disciplinskog postupka protiv sudije je potvrdila portparolka Vrhovnog suda Antigona Uka-Ljutfiu. Sudski savet Kosova je juče reagovao nakon izveštaja da je Stevanović prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nema sumnje da je ova odluka dokaz da Aljbin Kurti izbacuje Srbe i sprema se na sever Kosova, ne libeći ni da izazove rat.

Predsednik Vrhovnog suda Enver Peci, kao nadležni organ za sve predsednike sudova, obavestio je Sudski savet Kosova da razmatra pitanje učešća predsednice Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljane Stevanović na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

 

Takva reakcija Sudskog saveta Kosova usledila je nakon što je ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu na konferenciji za novinare pozvala to telo da preduzme akciju u odnosu na predsednicu Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljanu Stefanović. "Što se tiče učešća predsednika Osnovnog suda na sastanku sa Vučićem, žao mi je zbog toga jer smatram da sudije i predsednici sudova moraju da se ponašaju sa najvišim moralnim i profesionalnim integritetom i svaki sastanak i učešće na ovom sastanku krši ovaj integritet", rekla je Hadžiu.

"PATRIOTIZAM JE DA SAČUVAMO MIR" Najnovija Vučićeva poruka se širi Srbijom, za sve građane ima jednu posebnu molbu...

Ona je pozvala Sudski savet Kosova da preduzme mere u vezi sa ovom situacijom, jer prema njenim rečima, za radnje, prekršaje ili sumnje u prekršaje sudija ili predsednika sudova, odgovornost pada na Sudski savet. Hadžiu je rekla da takvi sastanci ili posete narušavaju imidž pravosudnog sistema i odgovornost je Sudskog saveta Kosova da preduzme mere u vezi sa tim, na osnovu Zakona o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužilaca.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

24.03.2022 19:37

Eto, on dobio zadatak od evrope i amerike i po nalogu zaoada otvorice novi front. Uzas, kakva bagra. Sile nebeske pomozite, bogovi kako god ih narodi Balkana zvali, ne dajte da zlo vlada.