Vujović i Ružić dodelili plaketu pobedničkom učenikom timu za najbolji ekološki projekat (FOTO)
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Vujović je navela da je takmičenje deo pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“, koji su zajedno realizovali Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

- Odlučili smo se da zajedno sprovedemo edukaciju najmlađih, kako bi jednog dana izrasli u odgovorne građane i odgovorno se odnosili prema životnoj sredini. Timovi iz naša dva ministarstva su vredno radili, kako bi odabrali sadržaj za učenike u skladu sa njihovim uzrastom. Škola koja je osvojila prvo mesto danas je u poseti Prirodnjačkom muzeju, a obilaziće i Botaničku baštu. I sa drugim osnovnim školama koje su osvojile najviše bodova, drugoplasiranom ,,Branko Radičević“ iz Negotina i trećeplasiranom ,,Bratstvo“ iz Novog Pazara, planiraćemo aktivnosti i organizovati susrete – rekla je Vujović.

Ministarska je istakla da je projekat sproveden u 29 osnovnih škola i isto toliko lokalnih samouprava širom Srbije.

- Profesori i direktori škola u kojima smo sprovodili projekat su se maksimalno potudili, a i đaci su dobro prihvatili teme. U prethodnom periodu, obilazila sam neke od škola i pravo je zadovoljstvo videti kako naši najmlađi vide životnu sredinu i kako žele da se prema njoj odnose. Zadovoljna sam rezultatima projekta, jer je nama to iskustvo merilo za izradu krovnog dokumenta za sve osnovne škole u Srbiji. Implementacijom dokumenta u sve osnovne škole, ujedno podižemo nivo svesti i znanja učenika o zaštiti životne sredine, i dajemo doprinos za zdraviju i čistiju budućnost - rekla je Vujović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading