UPOZORENJE! Đorđe Vukadinović o izjavama američkog analitičara i predsednika Crne Gore! Mračan i opasan scenario za Srbiju!
Profimedia

Nad Srbijom se nadvio opasan i mračan scenario, upozorava urednik Nove srpske političke misli (NSPM) i politički analitičar Đorđe Vukadinović, nakon zloslutnih najava Janoša Bugajskog i Mila Đukanovića. A kad to kaže Vukadinović, koji je sve samo ne pristalica aktuelne vlasti i predsednika Vučića, onda nema sumnje da ove najave treba shvatiti ozbiljno.

Vukadinović je za reči koje je izgovorio Bugajski („ako SNS ne izgubi izbore, Srbiji je potreban drugi Majdan, da Srbi urade ono što su Ukrajinci uradili kada su zbacili svoju koruptivnu vladu“) konstatovao da to nisu samo tlapnje jednog bošnjačko-albanskog lobiste.

ISTI KONTEKST

„Drugi Majdan u Srbiji?! Nisu to samo tlapnje jednog bošnjačko-albanskog lobiste, već obrisi mračnog i opasnog scenarija za destabilizaciju regiona na kojem već uveliko rade neke regionalne i zapadne strukture“, napisao je Vukadinović.

UPOZORENJE! Đorđe Vukadinović o izjavama američkog analitičara i predsednika Crne Gore! Mračan i opasan scenario za Srbiju!

Alo!/Marko Metlaš

 

 

On je u isti kontekst stavio i preksinoćni intervju crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za RTCG.

„I u tom kontekstu treba gledati i Đukanovićev intervju i njegov govor o ’hibridnom ratu’ protiv Crne Gore i da je SPC samo ’produžena ruka velikosrpske i ruske agresije’. Izgleda da su u poslednjim događajima mnogi prepoznali šansu za obračun sa Srbijom“, naglasio je Vukadinović.

Podsetimo, američki analitičar Januš Bugajski, komentarišući za Al Džaziru situaciju u Ukrajini, naveo je da Putin ima saveznike na Zapadnom Balkanu.

- Vučić nam sad govori, ako ne podržite mene na izborima, situacija će biti još gora. O kakvoj zemlji mi govorimo koja toliko zavisi o ultranacionalistima i onima koji podržavaju ratne zločince u Kremlju? - rekao je Bugajski.

Đukanović, s druge strane, osuo je po sličnoj matrici drvlje i kamenje na Srbiju, optužujući našu zemlju da je bila podloga za navodni ruski pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine. Takođe, optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da hoće od Crne Gore da napravi teokratsku državu i njom upravlja.

- Tokom 2020. zloupotrebljen je poslednji adut ruskog hibridnog rata - Srpska pravoslavna crkva. SPC je, kao što danas čitamo u rezoluciji Evropskog parlamenta, produžena ruka Ruske pravoslavne crkve koja je instrument ruske osvajačke politike u Evropi - rekao je, između ostalog, Đukanović.

IZLAZAK NA ULICU

Direktor Centra za društvenu stabilnost Ognjen Karanović za naš list iznosi stav sličan Vukadinovićevom.

- Bliži sam mišljenju da Bugajski, bez obzira na to što je suštinski nevažna i očigledno nervno poremećena ličnost, ipak ovu bedastoću nije ispalio iz prazne puške. On je glasnogovornik ili poznavalac nekog šireg plana koji za Srbiju postoji više godina, a sad je postao još aktuelniji zbog situacije u Ukrajini. U tom smislu bi bilo potrebno apelovati na sve nadležne organe, pre svega na bezbednosno-obaveštajni aparat u Srbiji, da podignu budnost i odgovornost u svetlu pretnji koje je izrekao. Treba da povedu još više računa prvo o bezbednosti predsednika Vučića i s druge strane, održe stabilnim političko-pravni sistem u Srbiji - kaže Karanović i dodaje:

- Moramo biti svesni da je deo opozicije oko Dragana Đilasa svestan da su već izgubili izbore 3. aprila, ali to nije prva informacija od onih koje su kolale po kuloarima da opozicija i nije zainteresovana za borbu na izborima, već da nakon njih pokušaju da rezultate na nelegalan način obore na ulici. Tako nije slučajno ni što Bugajski poziva na krvavi Majdan jer je očigledno da on i njegovi mentori imaju svoje favorite ne na ovim izborima, nego posle njih.

UPOZORENJE! Đorđe Vukadinović o izjavama američkog analitičara i predsednika Crne Gore! Mračan i opasan scenario za Srbiju!

Profimedia

 

 

Šta se dogodilo na Majdanu

- demonstranti su se okupljali na glavnom trgu u Kijevu nakon predsedničkih izbora 2013.

- na tim izborima pobedio je Viktor Janukovič, koji je tradicionalno održavao dobre veze sa Moskvom

- demonstracije su trajale do februara 2014. i u poslednjoj fazi bile su nasilne, brutalne i uz upotrebu vatrenog oružja

- više od 100 demonstranata i 20 policajaca je poginulo

- Janukovič je pristao da se povuče, ali je na kraju jedva spasao živu glavu begom u Rusiju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dunja

19.03.2022 08:23

Naša služba bi trebalo da eliminiše te milogorske faktore bez ikakve milosti. Mir i stabilnost su prioritet!