MINISTAR VULIN: Pogrom se baš kao "Oluja" više nikada neće ponoviti, a za laž i ubijene Srbe niko se nije izvinio i odgovarao!
MUP

- Za laž o Srbima se niko nije izvinio, za ubijene Srbe niko nije odgovarao. Oni koji su tada ćutali neka ćute i danas, umesto što prete Srbiji sankcijama, jer odbija da misli tuđom glavom. Oni koji su dva duga dana mirno posmatrali kako se ubijaju Srbi nemaju prava da Srbiji pričaju o poštovanju međunarodnog prava, a posebno nemaju prava da od nas traže da kao svoj prihvatimo njihov sukob sa Rusijom i da zaboravimo da je Rusija pre 18 godina bila jedna od retkih zemalja koja je glasno osudila pogrom nad Srbima i tražila da ubijanje prestane. Srbi pamte martovski pogrom, a pamte i kako se ko smejao ili plakao, gledajući našu ubijenu decu i spaljene crkve.

- Zahvalnost je izuzetna osobina, ali i Srbi su izuzetan narod, po patnji, ako ni po čemu drugom.  Ko nije osudio pogrom nad Srbima 2004. godine, neka ne traži od Srba 2022. godine da izgube prijatelje iz teških vremena i da zaborave da Srbi svoje trajanje ne mere rozolucijama  koje su doneli drugi, već vekovnim prijateljstvima koja smo sklopili i potvrdili sami. Pre nego od nas zatražite osudu prijatelja, ponudite nam bar izvinjenje za pogrom i za to što niste zaštitili ni Srbe ni međunarodno pravo, a mogli ste i morali ste. Pogrom se baš kao "Oluja" više nikada neće ponoviti, ali ne zato što će Srbe zaštititi oni koji traže da uvedemo sankciji Rusiji, već zato što je Aleksandar Vučić ojačao Srbiju i vratio joj svest da je dužna da čuva Srbe gde god da žive - zaključio je Vulin.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading