DODIK USRED BRISELA OČITAO LEKCIJU EU Prestanite da nam pomažete tako što nam pravite probleme
EPA

,,BiH je u permanentnoj krizi. Ona je u krizi od formiranja, nije imala period uspeha bez međunarodnog intervencionizma koji je uzrokovao mnoge probleme koje danas imamo", rekao je Dodik i poručio da je BiH nedovršena i nestabilna.

Navodi da Republika Srpska hoće svoju ustavnu poziciju u BiH.

„I to nije ocepljenje. Nije ocepljenje. Da bi mogli i išli u reforme, moramo promeniti Ustav. Ustav nije promenjen. Dakle reforme koje su donesene ne odgovaraju ustavu, one su vanustavne, time neprovodive i ništavne“, istakao je Dodik.

Dodik dodaje da to nije ocepljenje.

„To je naš pristup, to je borba za ustavni poredak, to je borba za ustav. Zašto u dijelu evropske javnosti naša borba protiv antiustavnih odluka Ustavnog suda, zašto vi to smatrate da je to destabilizacija? Nije“, poručio je Dodik.

Ponovio je da se bori za ustavnu BiH, za ustavnu poziciju i ništa ni više ni manje od toga.

„Dajte nam pomozite da BiH funkcioniše kao zajednica prema ustavu – dva entiteta i tri konstitutivna naroda“.

„To piše u ustavu. Obezbedite jednakopravnost konstitutivnih naroda i obezbedite konsenzus kao način odlučivanja kako je predviđeno ustavom i BiH neće imati problem“, poručio je Dodik.

On je istakao da se ne slaže sa kolegama, članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem i njihovim pokušajima da se održi stalna tenzija.

Na sastanku su se obratili i bošnjački član Šefik Džaferović, predsedavajućem Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Čović, dok se onlajn obratio predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading