STIGLA NAM JE DOBRA VEST IZ EVROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ Siniša Mali: Ekonomija najbolja u regionu, s najbržim globalnim rastom
Tanjug

Zamenik direktora EBRD Piter Senfi je najavio da se čeka nova procena, ali je istakao da se srpska ekonomija ističe kao najbolja u regionu, ali i kao zemlja sa najbrže rastućom ekonomijom globalno.

Ova vest je ohrabrujuća, posebno zbog veoma teških, globalnih izazova sa kojima se čitav svet suočava. To je znak da smo na pravom putu i da se prepoznaju rezultati svih naših preduzetih akcija Istovremeno, i pored svih izazova, kako primećuju, javni dug Srbije je u granicama normale.

Takođe, ovim priznanjem, još jednom je istaknuto da je naša ekonomija snažna i otpornija od ostalih zemalja u regionu, ali i upozoravaju na globalne izazove, posebno kada je u pitanju inflacija, zbog povećanja cena hrane i energenata u celoj Evropi.

Nastavljamo sa našom politikom mira i stabilnosti, jer samo nas to vodi ka visokim stopama rasta, ka većim platama i penzijama. Da bismo osigurali napredak Srbije, sada, više nego ikada neophodno je da budemo ujedinjeni i posvećeni postavljenim ciljevima, a to su rast naše ekonomije i unapređenje životnog standarda građana, napisao je ministar finnasija Siniša Mali na svom instagram profilu.

 


 

 

Komentari (0)

Loading