DRITAN DAO BESU DPS-U! Skandalozan politički veleobrt u Crnoj Gori dobio očekivani epilog
Foto: Printscreen/Youtube

Ovo su samo neka od javno izgovorenih obećanja Dritana Abazovića, lidera URA, izrečenih pre nego što je, narodski rečeno, okrenuo ćurak. Sada, međutim, Dritan je viđen za premijera nove vlade Crne Gore, takozvane manjinske, koja će uskoro biti izabrana. U njoj će se uz njegove ljude naći predstavnici manjina, kao i Socijalističke narodne partije (SNP). Ali što je za ovu priču najvažnije, Abazovića i njegov novi kabinet (p)održavaće svojim glasovima upravo DPS, što znači Milo Đukanović.

Baš iz ovog razloga na društvenim mrežama, kao i među izneverenim glasačima, širi se teza, dopola u šali i otpola u zbilji, da je Dritan Abazović očigledno dao besu Milu Đukanoviću da ga više neće dirati. I ne samo da ga neće dirati, već i da će se, mic po mic, i njegov DPS vratiti na vlast.

Moglo se to, kažu upućeni u Crnoj Gori, naslutiti odavno. Još otkako je pod skutom Gabrijela Eskobara dogovorena nova većina i kad se odmah zatim krenulo u rušenje vlade Zdravka Krivokapića i izglasavanje nepoverenja predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću.

Šta je cena ovog dila, koju će svakako platiti prosrpski deo Crne Gore, ostaje da se vidi. Zasad, indikativne su reakcije Demokratskog fronta, koji ponajviše zastupa interese tog dela stanovništva u susednoj državi.

- SNP mora da vrati mandate zbog prevare, DPS se vraća na velika vrata. Sada imam pravo da pozovem kolege iz Socijalističke narodne partije, njenog lidera Vladimira Jokovića, kome sam verovao, da on i njegova stranka vrate poslaničke mandate koaliciji Za budućnost Crne Gore. U avgustu 2020. građani su se izjasnili i glasali da DPS više ne može da vodi ovu zemlju, podržali tri opozicione liste, proslavili veliku narodnu pobedu i sada možemo da konstatujemo da se DPS vraća na velika vrata i da drži ključne poluge u pretpostavljenoj budućoj vladi Crne Gore - poručio je Mandić na konferenciji za medije tog političkog saveza.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading