PREDSEDNIK PORUČIO GRAĐANIMA DA ĆE DRŽAVA SAČUVATI MIR I STABILNOST I DA NEĆE BITI NESTAŠICA Ne nasedajte na provokacije, Srbija nije u ratu, obezbedili smo sve
Alo

Vučić je poručio da Srbija nije ni u kakvom ratu niti će biti, i sačuvaće mir i stabilnost.

- Molim vas, poštovani građani Srbije, nemojte da nasedate na trikove, provokacije i besmislice koje govore da nemamo dovoljno nafte, naftnih derivata, da proveravate skloništa, da neće biti dovoljno hrane... Biće dovoljno hrane, dovoljno benzina i svega što nam je potrebno u budućnosti jer odgovorna i ozbiljna srpska država se za to postarala - naglasio je predsednik u video-poruci na Instagramu.

PREDSEDNIK PORUČIO GRAĐANIMA DA ĆE DRŽAVA SAČUVATI MIR I STABILNOST I DA NEĆE BITI NESTAŠICA Ne nasedajte na provokacije, Srbija nije u ratu, obezbedili smo sve

Alo

 

 

 

Poručio je građanima da nema potrebe da bilo gde žure niti da bilo šta posebno traže.

- Ponašajte se normalno kao i svakog drugog dana, jer čuvaćemo mir i gledaćemo kako da srpska ekonomija ubrzano napreduje. Hvala vam na poštovanju i veri u srpsku državu. Živela Srbija! - istakao je Vučić.

Ova jasna i direktna poruka šefa države usledila je nakon što su u četvrtak uveče prvo na društvenim mrežama, a onda i u pojedinim medijima, pre svega onim opozicionim, počele da se šire laži o navodnim nestašicama goriva i hrane. Tako su plasirane priče o tome da će naftne kompanije ograničiti prodaju, da u trgovinama neće biti osnovnih namirnica, poput ulja, brašna i sličnog.

Sve je to, kako se ispostavilo, bila gomila gluposti, očigledno namerno i smišljeno plasirana, međutim, neki građani su se uplašili i požurili na pumpe i u markete. 

U međuvremenu oglasili su se naftne kompanije, trgovinski lanci i Vlada Srbije. Sve njihove poruke svode se na isto što je rekao i Vučić: Svega ima dovoljno, nikakvih nestašica neće biti, nema potrebe da građani prave bilo kakve zalihe. Takođe, kako je saopštila ministarka trgovine Tatjana Matić, kažnjene su dve naftne firme.

- Inspekcije su zbog ograničavanja količina goriva pri prodaji na pumpama kaznile dve naftne firme. Nikome neće biti dozvoljeno da izvrgava ruglu zakon. U pripremi je nova uredba o kojoj se razgovara sa predstavnicima naftnog sektora - navela je ministarka.

Dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka, za Alo! ukazuje da u širenju raznih dezinformacija o navodnim nestašicama u srpskom medijskom prostoru prepoznaje pojedince i metode stranog obaveštajnog rada.

PREDSEDNIK PORUČIO GRAĐANIMA DA ĆE DRŽAVA SAČUVATI MIR I STABILNOST I DA NEĆE BITI NESTAŠICA Ne nasedajte na provokacije, Srbija nije u ratu, obezbedili smo sve

Alo

 

 

 

- Žele da izazovu strah i paniku kod građana koji treba da zaključe da aktuelna vlast nije sposobna da upravlja državom i brine o svom stanovništvu, pa samim tim ne zaslužuje poverenje na predstojećim izborima - ocenjuje Bjegović za naš list. 

Mali Đilasu i Nikeziću: Ne zbunjujte javnost!

 

Potpredsednik SNS i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Dušan Nikezić iz SSP, poput njegovog gazde Dragana Đilasa, namerno unosi nemir i paniku kod građana i poručio građanima da nema potrebe za paniku pošto ima dovoljno i energenata i svih drugih namirnica.

- Nažalost, zahvaljujući takvima poput Nikezića i Đilasa, kojima se politika temelji na manipulaciji, upravo i dolazi do zbunjivanja javnosti - poručio je Mali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Veljko

05.03.2022 20:17

Ozbiljna i odgovorna politika vlade Srbije blagovremeno reaguje na krizu usled rata u Ukrajini, da obezbedi mir i stabilnost u zemlji.