VUČIĆ O SITUACIJI U SVETU "Međunarodno pravo je postalo oksimoron"
Foto: Alo/Masanori Jošida

- Međunarodno pravo je postalo oksimoron u savremenom svetu. Pa niko ga nigde ne poštuje. Uvek su svi licemerni do te mere. Srbija poštuje i još par zemalja. Koga briga za međunarodno pravo, sem nas malih koji spas vidimo u tome. A ove velike. Ajde nemojte. Ne mogu da se pravim da sam budala i pričam o tome, u ovakvim uslovima gde se sve ruši, gde samo čekate da li je razarač ušao u Tajvanski moreuz, ili je neki treći ušao na neku drugu teritoriju - kazao je Vučić.

SRBIJA JE OSIGURANA ZAHVALJUJUĆI RADU U PRETHODNOM PERIODU "Imamo apsolutnu likvidnost, kurs dinara stabilan, zlata imamo sve više"

Predsednik je ponovio, odgovarajući na pitanja novinara, da će izbegavati bilo kakvu nacionalizaciju ruske imovine, ali da će pratiti kako se situacija odvija.

- Naše rafinerije rade perfektno, mi nemamo nikakav problem. Ako nešto ne podnosim u svetu to su nacionalizacije i konfiskacije, sa čim smo se suočavali posle 1945. godine. Dakle u ovom trenutku ne razgovaramo o bilo čemu sličnom. Ukoliko bi došlo do poremećaja na tržištu, našli bi rešenje tako da ne povredimo ruske privrednike - istakao je predsednik.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading