ISPRAVKA Ambasada SAD u Moskvi nije projektovala naslovnicu Tajma
Foto: Printskrin

Kao deo tog narativa u medijima i društvenim mrežama dele se fotografije i video snimci američke ambasade u Moskvi, na koju je “projektovana” naslovnica Tajma, sa naslovom “Bringing the Serbs to heel”, odnosno, “Privođenje Srba poslušnosti”.

Pojedini mediji u regionu objavili su tvrdnju da je naslovnicu na zgradi projektovala upravo američka ambasada. Dok su drugi tvrdili da su Rusi projektovanjem naslovnice na američkoj ambasadi podsetili Zapad na dvostruke aršine.

Povodom ovih tvrdnji raskrinkavanje.me se obratilo Ambasadi SAD u Podgorici iz koje su im objasnili da je u pitanju lažna vest.

- Ovo je lažna vest. Stejt department nema saznanja da su bilo kakve fotografije projektovane na zgradi Ambasade u Moskvi otkada je počela ruska invazija na Ukrajinu, a mi sigurno nismo projektovali nikakve fotografije -, saopšteno je Raskrinkavanju iz američke ambasade.

nakon analize portala raskrinkavanje.me u originalni tekst smo uneli tačne informacije i promenili prvobitni naslov.

Izvinjavamo se našim čitaocima na ovoj grešci.

ORIGINALNI TEKST

Rat bukti u Ukrajini, a Rusija i ceo ruski narod trpe sankcije i neistine na svoj račun od strane zapadnjačke medijske mašinerije. Međutim, Moskovljani su odlučili da na takvu prljavu kampanju odgovore na svoj način.

Zbog otvorenih pretnji ratom od strane Zapada, građani Moskve postavili su projekciju skandalozne naslovnice TIMES-a na kojoj je prikazano bombarovanje srpskih sela na Kosovu i Metohiji, što je dovelo do velikog broja nevinih žrtava u zločinačkoj agresiji sprovedenoj nad našom zemljom i našim narodom.

Rusi su ovim gestom pokazali da su solidarni sa srpskim nevino stradalim žrtvama, kao i da su svesni toga kakve je zločine zloglasna NATO kamarila činila i kakve je tek spremna da počini!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading