"USPEŠAN RAZVOJ ODNOSA" Makron čestitao Vučiću Dan državnosti
Foto: EPA

"U duhu Strategije za Zapadni Balkan, koju je Francuska usvojila u aprilu 2019. godine, nastavili smo naše redovne političke razmene i želim da ih održimo i u budućnosti.

Dinamičnost i atraktivnost ekonomskog partnerstva sa Srbijom nisu se zaustavile uprkos krizi izazvanoj pandemijom. Naša preduzeća, koja su angažovana na ambicioznim projektima, pomažu Vašoj zemlji u njenoj modernizaciji. Mislim, pre svega, na amblematski projekat izgradnje beogradskog metroa", naveo je Makron, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednik Republike.

Makron ističe i da pridruživanje Evropskoj uniji predstavlja za Srbiju prioritet i da se radujem tome.

"Francuska je uz vas, kako bi vas podržala u procesu reformi preko ciljane tehničke pomoći. Otvaranje klastera Zelena agenda i održiva povezanost, 14. decembra prošle godine, kao i uspeh referenduma o ustavnim promenama u pravosuđu pokazuju da su konkretni pomaci u reformama praćeni napretkom u pristupnim pregovorima, shodno duhu obnovljene pristupne procedure. Ohrabrujem Vas da nastavite tim putem i da nastavite da stavljate akcenat na pravnu državu i dobro upravljanje", poručio je Makron u čestitki.

Tanjug/Ap

 


On je dodao da će nastaviti da podržava dijalog sa Prištinom uz pomoć evropskog posredovanja, sa ciljem da se zaključi sveobuhvatan i konačan sporazum o normalizaciji odnosa. "Izražavam želju da se uspesi, u tom smislu, dogode u narednim mesecima", naveo je Makron.

On je naveo i da Francuska želi da stavi evropsku perspektivu Zapadnog Balkana u središte svog predsedavanja Savetu Evropske unije, kako bi ovaj region načinila zonom mira i prosperiteta.

"Još jednom Vam upućujem srdačne čestitke i molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja“, kaže se u čestitki predsednika Makrona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading