FINALNI UDARAC ALIJANSE Ono što NATO nije uspeo u ratu 1999. godine, Ponoš radio u miru
Printscreen

Uništavanje raketa "strela" i lansera urađeno po direktnom nalogu Zapada. 

FINALNI UDARAC ALIJANSE Ono što NATO nije uspeo u ratu 1999. godine, Ponoš radio u miru

Foto: Alo

 

 

Kako se navodi u dokumentaciji Ministarstva odbrane, uništavanje raketa "strela" i lansera otpočelo je 2003. godine posetom američkih eksperata i procenom sistema.

Uništeni su i tenkovi T-55 (prodati u sekundarne sirovine), a koji su još u upotrebi u oko 50 država sveta, a u trenutku kada su ih naši "eksperti" uništavali još su bili u upotrebi u vojsci Rusije. Čak 200 tenkova T-55 je na taj način uništeno, ali i 121 oklopni transporter M-60, samohodna oruđa, haubice, topovi... Preminuli vojni-komentator Miroslav Lazanski je nekada pričao da su se Rusi šalili sa njim kada je govorio o tome da su Srbi uništili tenkove T-55 i da su ironično govorili da je "srpska vojska moćnija od ruske".

Ova tema se ponovo aktuelizovala kandidaturom Zdravka Ponoša za predsednika Srbije. Zdravko Ponoš je od 2006. do 2008. godine bio načelnik generalštaba Vojske Srbije.

Upravo 2008. godine uništavane su čuvene "strele". Ponoš je tada imao opciju da časno izađe iz ove situacije. Mogao je odbije ove sramne naloge i da podnese ostavku, ali je odlučio da ostane na mestu načelnika generalštaba do razrešenja posle stranačkog sukoba koje je imao sa Borisom Tadićem i Draganom Šutanovcem (obojica takođe odgovorni za uništavanje oružja).

Iako je sasvim jasno da Ponoš na izborima nema nikakve šanse, sasvim je zastrašujuća bilo kakva pomisao o ponavljanju scenarija uništavanja srpskog oružja koje nas čuva. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Gogi D

21.02.2022 09:59

Hapsiti žute,,, i kažnjavati... Petokolonaši

Surdilovic

21.02.2022 10:42

Unistii tenkove stare 55 godina, kakav zlocin.