PREMIJERKA BRNABIĆ DANAS U ŽENEVI Biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a u Srbiji
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće danas u Ženevi, gde će sa zvaničnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biti potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana.

Premijerka će u sedištu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, imati bilateralni sastanak sa osnivačem i izvršnim direktorom WEF-a Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom.

Nakon toga, biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, 16-og u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Brnabić je ranije danas najavila da će sutra biti potpisan taj sporazum, ističući da je to veliko priznanje za sve što je do sada urađeno na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje.

Centar će, prema njenim rečima, početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading