PRVA LINIJA ODBRANE: Titoistička elita i Marinkova bara
Vladimir Đukanović - Privatna arhiva

Svi drugi su talog na koji se gleda sa gnušanjem. Valjda su ih tako naučili preci shvativši prilikom uništavanja one istinske beogradske predratne elite da je sve sada njihovo. To su bile njihove tekovine revolucije, a one ne smeju da se taknu.

Tako danas žive i njihova dečica, unuci, praunuci. Smatrajući da njihovu revoluciju niko ne sme da pipne, posebno izražavajući gađenje prema srpskom seljaku, opanku, Crkvi, bilo čemu što ima prizvuk nacionalnog, a posebno prema onom Beogradu koji živi van njihovog začaranog sveta u tzv. krugu dvojke, smatrajući da su sve to reakcionarni elementi i neprijatelji njihove revolucije, drugarice i drugovi su krenuli u predizbornu kampanju za Dragana Đilasa krajnje brutalno zahtevajući da se recimo spomenik utemeljivaču srpske srednjevekovne države, Stefanu Nemanji, prebaci u Marinkovu baru.

Nekoliko dana kasnije, novinar Milojko Pantić je brutalno u svom tekstu, objavljenom na Đilasovom portalu Direktno, na najprimitivniji način izvređao Stefana Nemanju, Svetog Savu je nazvao nepismenim, a Sveti Vladika Nikolaj Velimirović i Ava Justin Ćelijski po ovom „elitnom“ novinaru iz „Madere“ proglašeni su za klero-nacističke pojave koje lansira Srpska pravoslavna crkva.

Kako su krenuli, očekujemo uskoro da zatraže rušenje Hrama Svetog Save, kao i da se sve ulice i ustanove koje nose naziv po nekom iz svete loze Nemanjića preimenuju. S obzirom na to čiji potomci to zahtevaju, verujem da bi bili presrećni da umesto Stefanu Nemanji sazidamo Brozu spomenik onolike veličine, kao i da Kardelj, Đilas, Ranković i ostali prvaci komunističke revolucije dobiju svoje spomenike, a da sve što ima bilo kakav prizvuk srpske nacionalne istorije bude do temelja srušeno.

Valjda tako oni vraćaju dug svojim precima koji su sa jednakom mržnjom prema svemu što je srpsko ubijali srpsku predratnu elitu, čupali brkove domaćinima, otimali im imovinu nacionalizacijom, rušili hramove i pretvarali ih u štale… Možda bi deca, unuci i praunuci to sve da ponove.

Zanimljivo u svemu je što tako nešto podržava navodni konzervativac, Vladeta Janković, koji danas stoji na čelu agresivnih titoističkih potomaka, a sve zajedno na nivou grada Beograda ih podržava vladika Grigorije. Gle čuda, titoistima sada vladika ne smeta, a izgleda ni oni njemu. Smetalo bi kada bi neki drugi vladika, pa možda i patrijarh, podržali Vučića.

Tada bi drvlje i kamenje na Crkvu bacali, ali podrška vladike Grigorija je izgleda u redu. Možda nameravaju da proizvedu novog Vladu Zečevića posle nove revolucije koju stalno najavljuju, pa im vladika Grigorije liči na baš takvog.

No, osvrnimo se i na Marinkovu baru. Naselje u opštini Voždovac između Dušanovca i Braće Jerković. Tek nekih pet do deset minuta hoda do „njihovog“ voljenog Vračara. No, po tzv. elitistima iz kruga dvojke, to su izgleda građani drugog reda.

Činjenica da je decenijama gro romske populacije živeo u tom naselju samo nam pokazuje da dotična gospoda imaju pomalo i rasistički pogled na svet, bez obzira na to što im se voljeni drug Tito toliko zalagao za jedinstvo svih naroda i narodnosti. Danas je Marinkova bara značajno promenila izgled, dobila svoju infrastrukturu i očigledno je da oni od tzv. kruga dvojke nisu makli decenijama.

Zapravo, danas dođu u Marinkovu baru isključivo u velelepni tržni centar „Stadion“ sa svojim besnim džipovima i automobilima, ne osvrćući se kako uopšte to naselje izgleda i ne pokazujući nikakvu brigu za svoje sugrađane koji žive nekoliko ulica udaljeni od njih. Za njih su oni građani drugog reda jer im dede i pradede nisu bili u Ozni ili Udbi i nisu imali tu privilegiju da otmu nešto po Dedinju, Vračaru, Obilićevom vencu…

Baš zbog takvog odnosa koji oni ispoljavaju prema ljudima, izađimo 3. aprila i pregazimo ih na izborima.

Svako dobro od Gospoda!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading