OGLASIO SE MINISTAR SELAKOVIĆ Pismo podrške kongresmena nagoveštaj promene u američkoj politici
Tanjug

- U prošlosti smo bili naviknuti na to da u američkim političkim krugovima cirkulišu razne, uglavnom jednostranačke, deklaracije u kojima se Srbija tretira na potpuno drugačiji način, ali najnovije pismo podrške, koje je potpisao dvostruko veći broj članova Kongresa nego bilo koju od pomenutih deklaracija, nagoveštaj je velike tektonske promene u američkoj politici i na tome ćemo nastaviti da radimo - naveo je Selaković.

On je istakao da je Srbija danas na svim meridijanima prepoznata i cenjena kao pouzdan i kredibilan partner, što nedvosmisleno potvrđuje ispravnost spoljne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Selaković je ukazao da je saradnja Srbije i SAD u proteklom periodu bila jedan od prioriteta, a da je pismo 16 američkih kongresmena potvrda da i sa druge strane postoji volja za zauzimanje takvog pravca u razvijanju bilateralnih odnosa.

- Činjenica da je ideju o potrebi rada na produbljivanju srpsko-američkog partnerstva podržao veliki broj kongresmena iz obe stranke jeste, potvrda je i predanog rada državnog vrha i srpske diplomatije, pre svega predsednika Srbije i ambasadora Marka Đurića, koji su ličnim zalaganjem i preduzimljivošću uspeli da srpski kokus u Kongresu SAD učine snažnijim nego ikad - rekao je Selaković za Tanjug.

Pronađen avion koji je pre dva dana nestao sa radara - Alo.rs

Prema njegovim rečima, Srbija je iskreno i čvrsto riješena da odnose sa SAD podigne na najviši nivo u novijoj istoriji, što je prepoznato u američkoj administraciji.

U pismu 16 kongresmena koje je upućeno američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, poziva se na unapređenje odnosa SAD i Srbije, uz podsjećanje na dugu diplomatsku istoriju dvije zemlje i njihove snažne odbrambene, bezbjednosne i ekonomske veze.

Pismo je upućeno povodom 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa SAD i Srbije i kako bi se ohrabrila Bajdenova administracija da produbi odnose između dvije zemlje.

SKUPLJA NOVAC ZA PREDSEDNIČKU KANDIDATURU Donald Tramp poziva bogate ljude na večeru sa njim za 250.000 dolara - Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading