HRVAT TUŽIO SRBIJU I ŠEŠELJA Traži pare i tvrdi da je žrtva, u sudnici odjeknula prava istina
Foto: Printscreen

Branko i Desanka Milosavljević su 1992. godine. zamenili kuću sa Baričevićem. Njihova se kuća nalazila u selu Jakšić u Hrvatskoj, a Baričevićeva u selu Hrtkovci u Srbiji.

Hrtkovci su bili etnički mešovito selo. Baričević je u maju 1992. godine odlučio da ode.

On je svoj dom u Srbiji zamenio za kuću u Hrvatskoj u vlasništvu srpske porodice koja je tada izbegla u Srbiju.

Baričević tužbom od Srbije i Šešelja traži odštetu, tvrdeći da je "njegova imovina u Hrtkovcima bila vrednija od imovine koju je dobio od Branka i Desanke Milosavljević u Hrvatskoj".

Ipak, Stanka Stepanović, ćerka Branka i Desanke, pred sudom je kazala da je nekoliko nedelja nakon dogovora o razmeni saznala da je Baričević bolje prošao.

„Kasnije sam u ugovoru videla da su dali više zemlje nego što su dobili od Franje”, naglasila je Stepanović.

Ona je navela da je Baričević nezakonito uzeo još zemlje u Jakšiću i da je ovaj slučaj pokrenula pred hrvatskim sudom, ali da ga je izgubila.

Stepanović je istakla da je kuća koju je njena porodica dobila od Baričevića u Hrtkovcima bila u mnogo lošijem stanju od kuće koju su mu dali.

Kuća njenih roditelja, kao i kuće drugih Srba u Jakšiću su tokom rata u Hrvatskoj, u prvoj polovini 1992. godine, više puta granatirane i napadane i drugim oružjem, rekla je ona, dodavši da u suprotnom njena porodica nikada ne bi napustila Jakšić.

„Nikad, naravno, ne bismo je napustili da nije bilo rata“, istakla je Stepanović.

Nju je kao svedok odbrane predložio Vojislav Šešelj. Njena majka Desanka je takođe bila predložena kao svedok, ali ona je prošle godine preminula.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading