DRAGAN ĐILAS "ZNA" KOLIKE SU PLATE U ZDRAVSTVU Pogledajte kolike su bile za vreme njegove vladavine
Foto: Prinstcreen/N 1

Podsećamo, Dragan Đilas je izjavio da je početna plata lekara u Srbiji 95.891 dinar, time negirajući zvanične, svima dostupne informacije da je početna plata 120.000 dinara.

Skupština slobodne Srbije: Nećemo sa Đilasom, on nas je ponižavao i vređao - Alo.rs

U nemilosrdnoj borbi za što bolju poziciju na izbornoj trci, za očekivati je da se političari služe ovakvim tvrdnjama u koje će poverovati samo onaj ko ih ne proveri.

Naime, Dragan Đilas zaboravlja kolike su plate u zdravstvu bile dok je on bio u fotelji, pa je uputno podsetiti se na to kakve su bile tada u poređenju sa sadašnjim stanjem.

DRAGAN ĐILAS

Alo!

 

 

Kao što grafikon prikazuje, vidi se veoma jasna razlika u platama zdravstvenih radnika 2011. godine i onima koje su isplaćene u januaru tekuće godine.

Prema zvaničnoj statistici, plate lekara su se u poslednjih 10 godina povećale za čitavih 79,3 odsto, ukoliko računamo sve zdravstvene radnike u celini. 

Na izjave Đilasa reagovala je i premijer Srbije, Ana Brnabić, koja je, ponavljamo, zvaničnim, lako proverljivim statistikama opovrgnula katastrofalnu sliku domaćeg zdravstva koju pretendent na vlast, kome je već pruženo poverenje naroda, pokušava da naslika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
srbine

04.02.2022 15:44

Koliko je doticni gospodin Djilas imao bogastvo pre nego sto je bio na vlast a koliko kad je napustio vlast???

Миомир

04.02.2022 18:12

СРБИЈА, Александар Вучић Велики, СРБИЈА, СРБИЈА, ЖИВЕЛИ,