OSVETA LOPOVSKOJ HRVATSKOJ Šešelj objasnio zašto nam kradu Teslu, a razlog je ponižavajući za Zagreb
Foto: Printscreen

Kako je objašnjeno na sednici upriličenoj tim povodom, za nove kovanice, koje će se koristiti kada Hrvati budu prešli na evro, izabrani su motivi koji će "predstavljati Hrvatsku".

OSVETA LOPOVSKOJ HRVATSKOJ Šešelj objasnio zašto nam kradu Teslu, a razlog je ponižavajući za Zagreb

Printscreen

 

 

Lider radikala Vojislav Šešelj objašnjava da Hrvatska nema velikane u svojoj istoriji i da zbog toga prisvaja srpskog naučnika.

- Kad nemaju svog velikana, onda neka stave Teslu - rekao je predsednik SRS.

Šešelj objašnjava i zašto je Hrvatska najveći lopov srpske kulturne baštine.

- Ukrali su srpski jezik, dubrovačku književnost koja je srpska, prisvajaju Ruđera Boškovića... - podsetio je lider radikala.

Vojislav Šešelj ipak smatra da Evropska unija neće dugo trajati, pa tako ni ova hrvatska kovanica.

Podsećamo, ovaj pokušaj Hrvata da još jednom ukradu Nikolu Teslu bizaran je i zbog toga što su mu poslednjem ratu, 1992. godine, minirali spomenik koji se nalazio u Gospiću. 

 

 

U masovnoj grobnici u Smiljanu nalazi se i 11 rođaka Nikole Tesle koje su ustaše zverski ubile.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
zoran

04.02.2022 19:53

Njima svaka čast, treba Srbija da im zahvali pošto nikada Srbija neće biti članica EU jer je kriminalna, korumpirana i primitivna.

Joško

04.02.2022 20:50

Ne vidim tu problem , Nikola Tesla je bio Hrvatski državljanin , rođen u Hrvatskoj …imao je Hrvatsku putovnicu koja mu je bila izdana iz Zagreba …potražite ga sami na Google Nikola Tesla Croatian passport ….pa ćete sami viditi. Hrvatska , Slavonija i Dalmacija je imala autonomiju unutar Austrije ugarske …imali smo svoju zastavu , sabor ,jezik , putovnica ….Imam je Tesline školske dokumente iz hrvatske vojne krajine koje čisto pokazaju da je Teslina domovina bila upravo Hrvatska , materni jezik hrvatski , i vjera grčko pravoslavna….Srbij nije imala nikakve direktne veze s Nikolom Teslom.

Zanovetalo

08.02.2022 19:49

@Joško - Dobro, ljudi, zar stvarno nemate pametnija posla? Tačno je, bio je hrvatski građanin srpskog porekla. Ponosimo se njime i jedni drugi. I šta više ima oko toga da se polemiše, raspravlja ili svađa? Ako se neko u prošlosti ogrešio o njegov lik i delo - njemu na čast. Dajte da idemo napred i da napravimo nešto na čemu će nam potomstvo biti zahvalno, a ne stalno da se vraćamo u prošlost. I zapamtite već jednom svi: ne može se sreća graditi na tuđoj nesreći.

Буба

31.03.2022 17:14

@Joško - Тесла је рођени Србин у Смиљану од оца свештеника...и поносно говорио о сеоском пореклу

JA

06.02.2022 10:53

Da li moze ova statisticka greska da ucuti?