ĐILASOVA OPOZICIJA NAJAVLJUJE I RUŠENJE HRAMA SVETOG SAVE "Stefan Nemanja bio nepismen, Sveti Sava nije podigao nijednu školu, Savindan je izmišljen"
Alo!

Sportski komentator Milojko Pantić na portalu Direktno, koji se, prema nezvaničnim saznanjima, nalazi u vlasništvu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i njegove desne ruke Marinike Tepić, na skandalozan način napao je najsvetlije istorijske ličnosti Srbije.

Na skandalozni tekst reagovao je poslanik SNS Vladimir Đukanović koji je ocenio da, sudeći po tom tekstu, i neverovatnoj mržnji prema Nemanjićima, Đilasovci neće da ruše samo spomenik Stefanu Nemanji nego bi da sruše i Hram Svetog Save.

ĐILASOVA OPOZICIJA NAJAVLJUJE I RUŠENJE HRAMA SVETOG SAVE

Alo

 

 

ĐILASOVA OPOZICIJA NAJAVLJUJE I RUŠENJE HRAMA SVETOG SAVE

Foto: Printscreen

 

A evo šta je napisao Milojko, čuveni kolumnista opskurnog sajta Direktno koji vodi Đilas i ekipa.

Stefan Nemanja je, međutim, bio nepismen iako je njegov najmlađi sin Rastko Sava Nemanjić proglašen za sveca i srpskog prosvetitelja, piše Milojko Pantić.

On ide dalje ili dublje pa kaže: "Taj prosvetitelj nikada nije otvorio nijednu školu niti opismenio ikoga pa ni svoga oca. Prvu školu na današnjem prostoru Srbije osnovao je despot Stefan Lazarević u petnaestom veku, pod nazivom Resavska prepisivačka škola“.

"Ne postoji nijedno crkveno niti književno autorsko delo Save Nemanjića", kaže Dragan Veselinov, a citira Pantić.

Osnivače srpske države pokušao je da unizi još više.

"On je tekstove iz Grčke crkve prenosio u srpska crkvena žitija. Nikada nije rekao da je Srbin, nikada nije upotrebio pojam „srpske zemlje“, nikada nije izgovorio reč pravoslavlje. Sava je, kaže Veselinov, klasični hrišćanski krstaš i verski šizmatik u trinaestom veku."

A Savin dan, kaže Milojko, je izmišljen.

"Izmislili su ga banatski Srbi 1734. godine u nastojanju da od Austrougarske dobiju škole na srpskom jeziku, što su i ostvarili. Svetosavlje kao velikosrpsku doktrinu su izmislili kleronacionalistički teolozi i crkveni velikodostojnici Dimitrije Najdanović, Justin Popović i Nikolaj Velimirović, zaključuje se u ovom tekstu, koji deluje kao da je pisan u kafani", napisao je Milojko Pantić u svom autorskom tekstu za portal Direktno koji je pod uređivačkom kontrolom Dragana Đilasa.

 

ĐILASOVA OPOZICIJA NAJAVLJUJE I RUŠENJE HRAMA SVETOG SAVE

Alo

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (19)

Loading
Rus

04.02.2022 09:59

Dragane djilasu pokrij se ušima da te niko ne vidi. To što radite nikome nebi palo napamet.

Vuk

04.02.2022 10:13

Bez komentara, dali je to istina, toliki bogohulnici. Pa da, to je novi pravac katoličanstva. Skoro sam čitao da katoličanstvo prelazi u satanizam.

Nebojsa

04.02.2022 10:18

Pijani opet briljira samo jos da kaze da Vuk Karadzic nije bio pismen i pobedio je.

Suza Kg

04.02.2022 10:18

Ako toliko mrzite sve što je duša Srbije, ako mrzite svoj narod, da li ćete tako rušiti i džamije, katoličke crkve..????? Da li će iko ostati pošteđen vašeg talasa mržnje???? Očigledno je da ste pukli po šavovima... I ono malo glasača ste oterali od sebe. Jadno i bedno.

BgB

04.02.2022 10:20

Đilasova koalicija ima predugačak naziv,teško je upamtiti. Predlažem da se zovu SFRD (Savez frakcija raspalih demokrata). Lako je za pamćenje,a podseća na bivšu Jugu.

Branko

04.02.2022 10:21

Pa zasto ovaj " mudrac" ne proseta do manastira Studenice da vidi potpis u dva reda crvenim mastilom. Rukopis nevidjene lepote , lepsi i od negovih " pametnih" naocara 🙂

Vojvodjanin

04.02.2022 10:21

Oči vam ispale što na svetinje udarate.

Drago

04.02.2022 10:23

Zna Milojko, prenosio je utakmicu izmedju Raške i Zete, nego zaboravio je rezultat, mnogo rujnog vina se popilo.

Aleksandar Mihailović

04.02.2022 10:30

Ovakva pljuvanja po istoriji od pre više od 8 vekova kada je srpstvo stavljeno na noge je plod ne samo neznanja i nerazumevanja tadašnjih uslova i ukupne situacije u svetu, već i nacionalne neprosvećenosti koja se pretvara u demagoška pljuvanja po istoriji svog naroda i reviziji iste. U ta vremena niko od evropskih vladara nije odskakao u obrazovanju, a šteta da Stefan Nemanja nije imao vremeplov pa da dođe u današnju Srbiju i kupi diploma koliko hoće i još i doktorata, sada bi ga pljuvači hvalili kao najpismenijeg u vasioni. Šta su danas trustovi mozgova i akademskih znanja, sve do SANU, svi skupa, više uradili od recimo nepismenog Stefana Nemanje na učvršćivanju i izgrađivanju nacionalnog identiteta srpstva? U poslednjih 22g se sve manje zna koje su nam osnovne istorijske, nacionalne, kulturne i revolucionarne tekovine, dok se od proizvođača pretvaramo u konzumente tuđih GMO proizvoda i rijalitiprimitivističke kulture.

Zika

04.02.2022 10:30

E moj Panticu valjda cu te nekad sresti da ti jaa objasnim ko je bio SAVA 😤

Neobavesteni

04.02.2022 10:36

Ja iskren da budem nisam opozicionar a jedan boze da sam za ovog neprestanog glistasovca ali ja ih samo ovo o Savi i Stefanu Činjenicna je stvar da je Stefan ili Stevan Nemanja bio nepismenjaković i dupelizac uvlakac Austro ugarski samouki za malo vlasti na d svojim narodom a Sava ko Sava mislim to su gluposti da mislim nemogu biti veće otac bezobrazan i vladar na ono malo njihovog dvora za ono vreme vrlo jakog i poltronskog nastupa a Sava silan i besan Dabi se dodvorio ocu ode u manastir mislim stvarno bruka

Paparaco

04.02.2022 10:40

Па добро, Милојко, што не направи ти своју дестилерију него пијеш бесплатно, туђ, инострански виски?

Zorana

04.02.2022 10:43

Da li je bio.pijan ili.nista ne zna osim.fudbala kao.da je jos u pubertetskom.dobu.zastao. E Milojko.Milojko.ne prodaje se obraz za pikradene dolare sponzora tvoga

miki

04.02.2022 11:24

MIRAN MILOJKO DA TE SVETI SAVA NE POZOVE

Ljubiša

04.02.2022 11:47

Još da nam Milojko kaže, da li je u to vreme postijao "Vinjak"...

Rada

04.02.2022 12:00

A bre milojko, zar se obraz i Srpstvo prodaju za casu rakije ? Pa ti si nacisto potono .

saša

04.02.2022 12:11

Taj Đilaskovski skup ludaka sve spakovati u bus i pravac Padinjak na lecenje. Takve budale majka samo jednom rađa.

Mile Jagodinac

04.02.2022 12:20

Milojko sve si nepismen , ko te pustio u politici

Мilan

04.02.2022 14:17

Луди Милојко сада се бави и историјом , ха,ха,хаааа !