OGLASIO SE MUP POVODOM NEUSPELOG SKUPA LAŽNOG EKOLOGA SAVA MANOJLOVIĆA Nije zabranjen, kako on tvrdi, već nije ispoštovao ZAKON
Printscreen

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Zakon o javnom okupljanju decidno propisuje da je organizator skupa u obavezi da skup prijavi pet dana pre njegovog održavanja, što njegov organizator, Savo Manojlović, u konkretnom slučaju nije ispoštovao.

Naime, Manojlović je elektronsku prijavu za prvobitni skup, čije je održavanje planirao 3. februara, podneo 31. januara, čime nije ispoštovao zakonski rok za podnošenje prijave.

SAVO MANOJLOVIĆ NAŠAO UZORA Postao najbolji sledbenik Željka Veselinovića koji je pozivao na silovanje Ane Brnabić - Alo.rs

Manojlović je 1. februara obavestio policiju da nije u mogućnosti da preuzme Zaključak policije o odbacivanju prijave kao neblagovremene, u kojem je od organizatora traženo da se ona dopuni, jer u suprotnom se smatra da javno okupljanje nije ni prijavljeno.

Umesto dopune, Manojlović je dan kasnije, 2. februara, elektronskim putem podneo prijavu novog skupa, ovoga puta za 5. februar. I tada nije ispoštovao zakonski rok, pa je policija i prijavu tog skupa odbacila kao neblagovremenu.

Policijski službenici su 2. februara u više navrata pokušali da stupe u kontakt sa organizatorom i pravnim zastupnikom UG "Kreni-promeni" kako bi im predali Zaključak, ali niko od njih nije bio dostupan.

Umesto saradnje, policija je istog dana 2. februara, kada ni Manojlović ni pravni zastupnici nisu bili dostupni, od Manojlovića dobila novu prijavu skupa, ovoga puta za 3. februar. Treću prijavu je podneo iako su mu prethodne dve bile odbačene zbog nepoštovanja zakonskog roka od minimum 5 dana za prijavu skupa.

Savo Manojlović kaže da litijum može da se kopa - Alo.rs

Ne ulazeći u motive i namere Sava Manojlovića, ali imajući u vidu njegovo angažovanje i javne stavove i zalaganja za poštovanje zakona, ne možemo da ne primetimo da je čudno da ne poznaje zakonske propise sopstvene zemlje i da se trudi da ih, bar tako izgleda, pogazi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova postupa isključivo u skladu sa zakonom i pridržava se svih zakonskih propisa, što je preduslov pravne sigurnosti. Svi građani su jednaki pred zakonom i svi treba da ga se pridržavaju. Možda Savo Manojlović smatra da zakon važi za sve, osim za njih.

Posle svih napada na Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje se drži zakona, pitamo se da li je poštovanje zakona Manojlovićev cilj.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading