SRPSKE "MUĆKE":  Janković rođen kad i glumac koji tumači Del Boja, ali to nije jedina sličnost kandidata opozicije sa likom iz serije (VIDEO)
Foto: EPA/wikipedia

Kandidat dela opozicije za gradonačelnika Beograda, Vladeta Janković, rođen je u Kraljevini Jugoslaviji pre nego što je naša zemlja uvučena u Drugi svetski rat, 1940. godine. Zanimljivo, iste godine rođen je i britanski glumac Dejvid Džejson koji se proslavio ulogom Del Boja u popularnoj seriji “Mućke”.

I zaista, Janković i Del Boj imaju mnoštvo zajedničkih karakteristika. Dok glavni lik “Mućki”, tokom ekonomske krize u Velikoj Britaniji, pokušava da na svaki način izvuče neku materijalnu korist, tako i srpska opozicija od loših rešenja bira najlošije jer su im privatni interesi najvažniji.

Del uporno pokušava da se predstavi elokventnim, pogrešno koristeći francuske fraze, ali zbog toga uglavnom ispada smešan. Janković s druge strane, pokušavajući da se predstavi kao lider opozicije napada na sve što je vlast uradila u prethodnom periodu i, baš kao glavni lik iz “Mućki” - ispada smešan.

Tako je nedavno, predstavljajući svoj program, rekao da mu je plan da ruši spomenike na beogradskom groblju Lešće.

 


 

 

- Prvo što bismo uradili bilo bi, naravno, da sprečimo i zaustavimo ono što nanosi neposrednu štetu. Kao što, recimo, republička vlast mora da proveri da ovo sa Rio Tintom nije smicalica od mesec dana, nego da to mora da dotera do kraja, tako bismo mi u Beogradu morali da zaustavimo, pre svega, Lešće – rekao je Janković, čime je pokazao da očigledno gaji određeni animozitet prema spomenicima jer su mu, posle izjave da mu se ne sviđa statua Stefana Nemanje, sada na meti i nadgrobni spomenici.

Del Boj, ipak, nije išao tako daleko da ruši spomenike na groblju, iako je u jednoj epizodi ofarbao majčin spomenik fluorescentnom bojom tako da je, poput reklame, svetleo u noći. Ostaje da se nadamo da Jankoviću barem tako nešto neće pasti na pamet.

Za razliku od Đilasovog kandidata za gradonačelnika Beograda, Del Boj je mlađi čovek pun energije, što se ne može reći za Jankovića koji je uveliko zagazio u devetu deceniju života. Zbog toga su njegovi mnogobrojni lapsusi, koje pravi svaki put kada se pojavi u javnosti razumljivi, ali definitivno nije razumljivo to što čovek tih godina smatra da je sposoban da vodi metropolu.

Paradoksalno, on je to i sam rekao na konferenciji za medije, priznajući da nije stručan da vodi Beograd.

- To sam već rekao otvoreno, lično nisam kvalifikovan da vodim jedan takav mehanizam kao što je veliki i moćan grad - rekao je danas Janković.

 


Podsetimo, Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda je navukao gnev dela javnosti i kada se nedavno, gostujući u televizijskoj emisiji sa rediteljem Goranom Markovićem, koji je pretio streljanjem predsedniku Srbije, smejao dok je Marković praktično vređao pojedine žitelje prestonice. 

 

Naime, Marković je u želji da izvređa predsednika Srbije i spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu rekao da bi monument preselio u Marinkovu baru, jer mu je tamo mesto. Na pitanje voditeljke zašto baš u Marinkovu baru, Marković je dodao da može i u Borču, želeći valjda da time kaže kako žitelji tih delova Beograda zaslužuju ono što on smatra lošim i nepoželjnim.

 

 

I dok je Marković iznosio uvrede na račun Beograđana, Vladeta Janković, sada Đilasov kandidat za gradonačelnika podrugljivo se smeškao, podržavajući time sve što je Marković izgovorio.

Zbog svih autogolova koje je postigao, a da kampanja još nije ni počela, jedino što se može očekivati od Jankovića jeste da prođe kao i Del Boj u pabu, kada je pokušavajući da impresionira devojke, završio na podu. Tako će, po svemu sudeći, završiti i Jankovićeva izborna trka – na dnu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading