"JEDAN PENIS, A NAS DVOJICA" RežiSER Goran Marković otkrio kako su se snašli, Zoran Kesić nije skidao osmeh sa lica
Printscreen

U pitanju je bila statua penisa koju su zajedno dobili Goran Marković i Rajko Grlić.

- Jedan penis, a nas dvojica - rekao je Marković.

Kako nisu mogli da je podele, oni su, prema Markovićevim rečima "svake godine predavali penis jedan drugome".

Zoran Kesić je anegdotu saslušao ne skidajući osmeh sa lica.

- Znači sada je kod Rajka... - konstatovao je znatiželjni Kesić na šta mu je Marković odgovorio potvrdno.

Podsetimo, Goran Marković poznat je po svojim nastupima u kojima dominira kulturološki rasizam, kompleksi niže i više vrednosti i mržnje prema ljudima iz krajiških, kosovskih i šumadijskih sela i varošica.

U najnovijem medijskom pojavljivanju, tokom emisije "Utisak nedelje" predložio je da se spomenik Stefanu Nemanji sruši ili izmesti u Marinkovu Baru ili Borču čime je na svojevrsan način podrugljivo i potcenjivački govorio o stanovnicima ovih naselja.

Zaslužan je za nekoliko dobrih fimova, poput "Nacionalne klase" i "Majstori, majstori" i "Variola vera", ali i za nekoliko besmislenih koje slobodno možemo nazvati smećem, poput "Bure baruta", "Turneja" i "Srpski film", u kojima su Srbi predstavljeni kao ubice i silovatelji, a država Srbija kao poremećeno društvo.

Za ove kreacije bio je uredno plaćen iz budžeta kojim su tada raspolagali njegovi politički favoriti iz građanerske i lažno demokratske opcije Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i ostali predstavnici nekadašnje Demokratske stranke.

Izgleda da je Vukotić dobro procenio umetnički opus Markovića koji se očigledno izvitoperio posle raspada Jugoslavije, pa mu je u skladu sa tim i dao "nagradu". Možda je čak i pogrešio. Marković je definitvno zaslužio celu statuu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading