DETALJI IZ ISTRAGE EVROPOLA Zvicer spremio 100 miliona dolara za ubistvo Aleksandra Vučića!
AP/Darko Vojinović

Policija EU presrela razgovor u kome šef "kavčana" Radoje Zvicer saradnicima kaže da je spreman da plati koliko god treba da se "sašije Vučić"!

On u šiframa pominje i "glavnog šefa koji sve politički podržava i koji je na vezi sa zapadnim službama".

Radoje Zvicer, vođa zloglasnog "kavačkog klana", spreman je da za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića plati i 100 miliona dolara. 

To je, kako se saznaje, sam Zvicer rekao u telefonskom razgovoru koji je u decembru prošle godine presrela policija jedne države EU. U komunikaciji sa svojim saradnicima, vođa "kavčana" je u više navrata u šiframa pomenuo i "glavnog šefa" koji sve politički podržava i "na vezi je sa zapadnim službama".

Pare nisu problem

Odlično obavešteni izvori kažu da je MUP Srbije od strane Evropola obavešten o detaljima razgovora i pisane komunikacije Radoja Zvicera, koji je iz Južne Amerike, najverovatnije iz Kolumbije, organizovao atentat na predsednika Srbije.

- U tim razgovorima Zvicer govori da pare nisu nikakav problem i da je spreman da plati koliko god da treba da se, kako on kaže, "sašije Vučić"! U jednom od razgovora sa svojim glavnim logističarom u Evropi, čovekom čiji je nadimak Debeli, rekao je da će ako treba, za Vučićevu glavu da plati i sto miliona dolara! - prenosi izvor. 

Belikuvk odao tajne: Zvicer ima svoju policiju i kuću ukopanu u planini - Alo.rs

Kako se saznaje, šef "kavčana" je u prisluškivanim razgovorima u više navrata u šiframa pominjao i "glavnog šefa" koji sve politički kontroliše.

- Zvicer, naravno, njemu nigde ne pominje ime, ali kaže da je to "onaj naš gore", "onaj glavni" i "onaj sa kojim smo sve napravili"... Taj, kako govori Zvicer, drži sve pod političkom kontrolom i ima na vezi strane službe. Zadatak tog moćnika, rekao je Zvicer u jednom od razgovora, jeste da posle atentata sve politički reši i u Srbiji i u Crnoj Gori - prepričava izvor.

Prema njegovim rečima, u istrazi sumnjaju da je politički zaštitnik koga Zvicer pominje zapravo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali da za to još nema konkretnih dokaza.

I dok zvanično juče niko nije hteo da komentariše naša saznanja, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je siguran da Radoje Zvicer ništa nije radio sam, već da ima svog političkog šefa.

- Taj politički šef nije u Srbiji, već je deo struktura vlasti nekih nama bliskih država i on već decenijama rukovodi sličnim ljudima kao što je Zvicer. Ne mogu da izlazim sa imenima pre nego što se podigne optužnica, ali više je nego jasno da ljudi kao što je Zvicer nisu ni nastali, ni postali to što su postali bez aktivnog učešća politike - rekao je Vulin, koji je dodao da postoje "istražne pretpostavke" i gde se trenutno nalazi Zvicer.

- Imamo indicije gde se sada nalaze Zvicer i njegovi najbliži saradnici. Budući da su u pitanju državljani različitih zemalja, nisu svi na jednom mestu, ali oni i pored toga što se skrivaju i što su na poternicama imaju veliku moć, puno novca i sposobnost da dođu do ljudi, i u Srbiji, koji bi bili u stanju da izvedu zločin. Oni su spremni da novac upotrebe za smrt onih koji su učinili da se njihov klan raspadne, a upravo je predsednik Vučić taj čovek koji je tome doprineo. Vučić je poveo borbu protiv mafije i podržao srpsku policiju i BIA u toj borbi. On nam je presudno omogućio da razbijemo jedan od najorganizovanijih i najsurovijih narko-klanova uopšte u Evropi, ne samo u Srbiji - rekao je ministar.

Nije šala

Komentarišući sve ove informacije, stručnjak za bezbednost Darko Trifunović kaže da je sasvim jasno da je predsednik Vučić na meti kriminalne organizacije već duže vreme.

- Radoje Zvicer se, prema informacijama stranih službi, krije u nekoj od zemalja Latinske Amerike, što znači da mu je u bekstvu pomogla neka moćna zemlja koja baš tamo ima jake veze. Smatram da bi tu trebalo tražiti odgovor na pitanje ko je krajnji, najviši nalogodavac. Ja se nadam da ćemo uskoro da dobijemo taj odgovor, a nadam se da će i država da jača kapacitete naših službi, koje su nekada, u vreme stare Jugoslavije dejstvovale na velike daljine i imale mobilne timove i na drugim teritorijama - apeluje Trifunović.

Država započela udar i na albansku mafiju

Zaplena 300 kilograma droge u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, veliki je uspeh srpske policije i prva je velika zaplena u tom mestu, poznatom kao centru narko-kriminala, rekao je juče ministar Vulin.

- Iz raznih političkih razloga niko nije smeo da ulazi u Veliki Trnovac već decenijama. To je čisto šiptarska sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom, a uhapšena grupa je baš albanska mafija. Marihuana koju smo zaplenili išla je iz Albanije, pa je trebalo da se preko Severne Makedonije prebaci u Republiku Srbiju i onda dalje na Zapad i u Tursku - objasnio je ministar Aleksandar Vulin.

Komentari (4)

Loading
Marica

29.01.2022 09:55

Svi koji stoje iza ovog plana bice vrlo brzo otkriveni i kaznjeni po zasluzi,napad na predsednika je napad na drzavu.

Dudooooo

29.01.2022 17:43

Zar mislute da je lako srusiti drzavu i Aleksandra Vucica??? Ziveo nam prefsednice,pokazaces im da si jaci od kriminala

Danko

29.01.2022 23:23

Ma sve je to delo stranih sila koje plaćaju to kao što plaćaju neke ljude iz opozicije!

Petar

30.01.2022 07:25

Iskreno se nadam da će naše bezbedonosne šlužbe uspeti locirati sve jatake Zvicera koji se nalaze na teritoriji Srbije.