VAŽAN SASTANAK Predsednica Vlade pričala sa evroparlamentarcima o dve veoma važne teme
Foto: Tanjug

Premijerki Srbije sagovornici su čestitali na uspešnoj poseti Briselu, kao i na plodotvornoj saradnji tokom međustranačkog dijaloga.

Vučić rekao evropskim posrednicima - Priština opstruiše Srbe pred aprilske izbore - Alo.rs

Njihova zajednička ocena je da su aprilski izbori veoma važni za dalji razvoj demokratije u Srbiji i da je u tom smislu značajno da se primeni dogovoreno, ali i da su spremni da, ukoliko i dalje ima prostora i potrebe za njihovom pomoći, to i učine s obzirom na to da njihove ekspertize stoje na raspolaganju Vladi Srbije. Unapređenje predizborne atmosfere je jednako važno, uz nastojanje da se blagovremeno dođe do konkretnih rezultata, smatraju evroparlamentarci.

Na sastanku je bilo reči i o načinu prestavljanja stranaka tokom predizborne kampanje u programima javnog servisa i o obuci posmatrača koji će biti na biračkim mestima.

Vučić razgovarao sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu - Alo.rs

Premijerka je prenela evroparlamentarcima da je njihova misija bila uspešna, što, kaže, potvrđuje činjenica da nijedna stranka neće bojkotovati izbore, a da rezultati referenduma pokazuju da je Srbija rešena da nastavi reforme u skladu sa svojim strateškim izborom za pristupanje Evropskoj uniji. Brnabić je zaključila da je nezavisnost pravosuđa jedan od stubova demokratije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading