NEMANJA STAROVIĆ: Žar sa kojim SSP zastupa politiku Mila Đukanovića njihova saopštenja svodi na nivo tragikomedije
Jutjub/Koreni TV

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Žar sa kojim Stranka slobode i pravde (SSP) zastupa politiku Mila Đukanovića njihova saopštenja svodi na nivo tragikomedije. 

Očigledna ostrašćenost u kritici sopstvene države ih nagoni da posegnu za argumentima koji ne prolaze test elementarne logike i zdravog razuma, što samo potvrđuje da je reč o političkoj organizaciji lišenoj i najmanje doze patriotizma i državotvorne svesti. 
 
Pokušaje lične diskvalifikacije ne bih legitimisao svojim komentarima, ali ne mogu ostati bez odgovora na krajnje netačnu i zlonamernu interpretaciju poteza kojima je ambasador Božović doveden u trenutni status. 

Naime, tvrdnja da "jednom proteran ambasador više ne može biti vraćen" jednostavno nije tačna, što i autori iz SSP sasvim sigurno znaju.

Republika Srbija je, saglasno načelu reciprociteta, nakon proterivanja ambasadora Božovića donela odluku o proglašenju ambasadora Crne Gore u Srbiji nepoželjnom osobom, da bi ubrzo tu odluku opozvala i time pokazala donosiocima političkih odluka u Podgorici kako se postojeći spor može razrešiti, bez narušavanja dobrosusedskih odnosa. 

Iako tada već odlazeća crnogorska vlada Đukanovićeve Demokratske partije socijalista nije uvažila naš gest dobre volje, ostaje nejasno zbog čega aktuelni kabinet Zdravka Krivokapića do današnjeg dana nije recipročno opozvao tu odluku svojih prethodnika, primenjujući tako u praksi princip političkog diskontinuiteta na koji se poziva. 

STAROVIĆ O JEREMIĆU: Izgubio je svako moralno pravo da se izjašnjava po pitanju Kosova i Metohije

Umesto da postavi takvo pitanje vladi u Podgorici, SSP danas neargumentovani i krajnje politikantski za postojeće stanje optužuje Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije. 

Vladimir Božović je i dalje ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, sa svim pravima i obavezama koje iz te dužnosti proističu, uključujući i propisanu mesečnu platu, iako ne svojom ili voljom MSP Republike Srbije posao trenutno obavlja iz Beograda. 

Demagoška briga o visini plate koju primaju srpski ambasadori bi jedino imala smisla kada bi bila propraćena kritičkim osvrtom na bahatost i rasipništvo koji su krasili MSP u vreme dok su ministarstvom rukovodili nekadašnji partijski prijatelji Dragana Đilasa - Vuk Jeremić i Borko Stefanović. 

- No, isuviše bi bilo očekivati takav vid samokritike od pripadnika političke stranke koju predvodi lider čije firme su prihodovale 619 miliona evra u vreme dok se on nalazio na visokim javnim funkcijama ministra i gradonačelnika srpske prestonice - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading