ŠMIT PRETI REPUBLICI SRPSKOJ: O tome nema pregovora!
EPA/FEHIM DEMIR

„Izbori moraju odražavati volju birača, a moderan izborni zakon koji osigurava transparentne izbore po utvrđenim demokratskim standardima i u skladu sa odlukama Evropskog suda za ljudska prava je u interesu svih”, rekao je Šmit.

Naglasio je da postoji važeći Izborni zakon koji precizno uređuje izbore.


“U slučaju da ne bude izmena Izbornog zakona, izbori će biti održani na jesen 2022. godine u skladu sa odredbama postojećeg zakona. O tome nema pregovora. Demokratija funkcioniše po unapred određenim pravilima, a pogotovo izbori ne smeju da postanu predmet političkog manevrisanja. Slobodni, jednaki i pošteni izbori su srž demokratije”, rekao je visoki predstavnik, preneli su sarajevski mediji.

U Neumu su danas održani razgovori o izmeni Izbornog zakona BiH, a međunarodni predstavnici Metju Palmer i Angelina Ajhorst su saopštili da je na tom sastanku dosta toga urađeno, ali da je pred njima još dosta posla.

BONUS VIDEO


 

Komentari (2)

Loading
Srpkinja

29.01.2022 00:32

Ko si ti? Dolazis kod nas, a ne znas da je ovo Balkan, to je onaj isti koji nikada nije prihvatio da stranci o njemu odlucuju. Dosta ste vi Nemci dolazili ovde, sada vise nemate pravo ni da se pojavite, a kamoli da zapovedate. Nismo.mi vase sluge!!!