Dragan Đilas
Vladimir Marković

 

Nakon vesti da će profesor i bivši ambasador u Velikoj Britaniji Vladeta Janković biti kandidat opozicije za gradonačenika Beograda, ogoljena je istina kako i na koji način lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i njegov pajtos Aleksandar Bijelić žele da prevare narod.

Poznato je da Đilas i Bijelić vole skupe automobile, da se ne trude ni da sakriju to, već da bahato pred narodom pokazuju gde je završio novac koji su oteli od njih. Poznato je i da se Dragan Đilas nije odrekao svoje desne ruke Aleksandra Bijelića nakon što je ojadio Beograd i učestvovao u aferi u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra 2009. godine, a bio je osumnjičen i za zloupotrebe kod uvođenja Bus Plus sistema u javni prevoz.

Naime, Bijelić je bio na mestu gradskog menadžera u vreme kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda.

Pažnju je privukao aferom iz 2009. godine. Sumnja se da je zloupotrebom službenog položaja, sa još nekoliko osoba, prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, oštetio budžet Beograda za 642.333.852,56 dinara, a da su osnivačima “Balkan gradnje”, firme koja je dobila posao rekonstrukcije, pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 130.000.000 dinara.

Iako je Bijelić tvrdio da da je uvek časno radio, samo dva dana nakon te izjave, aprila 2014. godine dobio je poziv za saslušanje, a ubrzo mu je određen i pritvor. Bijelić se tada na saslušanju, navodno, branio ćutanjem, dok su ostali osumnjičeni izneli svoju odbranu.

Nakon nekoliko meseci provedenih iza rešetaka, 12. septembra 2014. Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg gradskog menadžera Aleksandra Bijelića i njegovih saradnika, a sud mu je ukinuo i istovremeno odredio kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice.

Optužnica protiv Bijelića je viša puta do sada bila ukidana i vraćana na doradu, a osim njega, na optužnici su i Marko Blagojević, bivši direktor Agencije za investicije, Radovan Drča, Blagojevićev pomoćnik, Danka Šotra, bivša predsednica Komisije za nabavku radova, Elizabeta Troha, član komisije i Slobodan Stević, takođe član komisije.

Konačno, Viši sud u Beogradu, oktobra prošle godine, potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva.

Dragan Đilas se, u vreme ove afere, branio time da je sve što se dešava politički čin koji za cilj ima kriminalizaciju DS-a i njega samog.

Sudski proces zbog malverzacija i dalje traje, Bijelić se sada nalazi na Đilasovom platnom spisku, a iz svega navedenog stvara se bojazan da građanima spremaju još jednu pljačku.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading