ŠUTANOVAC RASKRINKAO PROFESORA VLADETU JANKOVIĆA Đilasov kandidat za gradonačelnika podržavao ubicu Đinđića!
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Ja prosto ne samo zbog svojih godina već i stručne spreme nisam kvalifikovan da upravljam gradom, ali mogu da okupim stručnu i poštenu ekipu koja bi raščistila ove gomile đubreta i nanosa koje ostaju posle Vesića - kazao je on. „Možda“, dodao je, „nemam organizacionih sposobnosti, ali...“

„...bih imao kvalifikacije da razlikujem dobro od zla, lepo od ružnog“, rekao je Janković.

Njegove izjave izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama, a prokomentarisao ih je i Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane i nekadašnji lider DS.

ŠUTANOVAC RASKRINKAO PROFESORA VLADETU JANKOVIĆA Đilasov kandidat za gradonačelnika podržavao ubicu Đinđića!

Printskrin

 

 

„Samo da stavi crvenu beretku na glavu i sve je kao nekad, samo jednog nema“, napisao je on na Tviteru.

Šutanovac je oštro kritikovao i pojedine članove Demokratske stranke koji su navodili da su spremni da glasaju za Jankovića.

„Za Vladetu Jankovića bih glasao kao za najrođenijeg. Mada, ne bi mi falilo elana ni za prof. Zeca i Ponoša. Svaki od njih je mnogo bolje rešenje od aktuelnog i lako će odneti pobedu“, napisao je na Tviteru Branislav Lakićević iz DS, a na to je reagovao Šutanovac.

- Za Vladetu koji je podržavao protest Crvenih beretka protiv vlade Zorana Đinđića! Bravo. Možda ipak da sklonite onu Zoranovu sliku koju stavljate prilikom održavanja GO, veze to više nema sa Zoranom - poručio je nekadašnji lider demokrata.

Podsetimo, pobuna tokom koje su Crvene beretke otkazale poslušnost trajala je od 9. do 17. novembra 2001. godine. Komandant Jedinice za specijalne operacije, poznate kao Crvene beretke, bio je Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen četiri puta na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića zbog krivičnih dela zemunskog klana, zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

Krivični zakon Srbije ne poznaje sabiranje kazni, pa Ulemek služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

 

 Vređao žene!

Vladeta Janković, diplomata i profesor, koji se nameće kao Đilasov kandidat za gradonačelnika, sada propoveda o pristojnosti i dobroti. O tome govori čovek koji je za učesnicu rijaliti programa rekao da je debela glupača, ali i da vlast treba skidati mačugama tj. nasiljem. On je jednom prilikom u „Utisku nedelje“ vređao žene.

- To je jedan neopisiv kič. Ona tamo debela glupača nešto priča - rekao je Janković, pa je na to čak i Olja Bećković reagovala.

 

NE DAVIMO BEOGRAD I KOALICIJA OTKAČILI SSP

Radomir Lazović iz koalicije „Moramo“, sastavljene od organizacija „Ne davimo Beograd“, „Ekološki ustanak“ i „Otvorena građanska platforma Akcija“, izjavio je juče da će ta koalicija na beogradskim i parlamentarnim izborima sasvim sigurno izaći samostalno. Lazović je rekao da ne postoji mogućnost da koalicija „Moramo“ nastupi na zajedničkoj listi s Ujedinjenom opozicijom Srbije, koju čine SSP, DS, NS i PSG. Komentarišući nedavnu izjavu Dragana Đilasa da bi bilo dobro da Ujedinjena opozicije Srbije i koalicija „Moramo“ nastupe na zajedničkoj listi na parlamentarnim izborima, Lazović je podsetio da je Ne davimo Beograd još prošlog septembra dostavio predsedniku SSP predlog sporazuma za saradnju.

- Predložili smo nastup u više programskih kolona, koordinaciju oko kontrolora na biračkim mestima, nenapadanju i dogovor o zajedničkoM kandidatu za predsednika Srbije. Međutim, taj sporazum iz nama nepoznatih razloga nije potpisan - rekao je Lazović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MUJO

28.01.2022 13:23

Da ti umeš da praviš razliku , prepoznao bi lopova đilasa.