BAKIR IZETBEGOVIĆ RAZOTKRIVEN Srđa Trifković saopštio koja zapadna sila huška lidera SDA
Alo

– Britanci pokušavaju da se vrate na političku scenu kao ozbiljni igrači i oni su se uključili i u Pacifički pakt između SAD i Australije kao treća strana… Upravo sam došao iz Banjaluke, oni su takođe prisutni i u Sarajevu kao glavni huškači Bakira Izetbegovića – izjavio je Trifković.

Milorad Dodik je prije nekog vremena gostujući u pomenutoj emisiji prokomentarisao da Britanci prave strategiju mržnje u BiH.

– Pritom oni tipuju na individue, čak i ne ulažu toliko sredstava koliko Amerikanci. Na primer, kada dođe Smanta Pauer i ponudi pare nevladinom sektoru… Oni idu na lične isplate pojedincima za koje smatraju da mogu biti njihovi ljudi od uticaja, što čak i ne iziskuje naročita novčana sredstva –  dodao je Trifković.

Ovom prilikom izjavio je da je opšte poznato kako zapadnjaci, osim što ne poštuju verbalne dogovore, ne poštuju mnogo ni pismena dokumenta.

– Kao što znamo, mastilo se još nije bilo osušilo na Dejtonskom sporazumu kada su počeli Dejton da sijeku na tanke šnjite – istakao je.

Trifković je posjetio da u prilog tome govori i činjenica da se Radovan Karadžić svojevremeno osjećao sigurnim jer je imao kako navode „džentlmenski sporazum sa Holbrukom“.

– Niti je on džentlmen, niti tebe smatra za džentlemna. Ti si za njega podčovek, neko ko treba da bude prevaren – naglasio je on, prenose vecernjenovosti.ba.

Između ostalog istakao je da SAD trenutno želi napraviti jednu grubu pokaznu vežbu ruske slabosti.

– Rusi nemaju ni volje, ni moći da nas štite. U ovom konkretnom slučaju ja bih rekao da ta opasnost preti upravo jer je muslimanski establišment u Sarajevu spreman na svaku eskalaciju, jer smatraju da je prava prilika da se do maksimuma zaoštri situacija u BiH, da se za sve okrive Srbi, da budu čak i neki namerno izrežirani incidenti i da se priziva u pomoć intervencija NATO-a – izjavio je Trifković.

Ovom prilikom Trifković je napomenuo da su loša vesti za Srbe to što će Vlada Nemačke biti daleko spremnija da usklađuje svoje delovanje sa amerikancima na prostorima BiH, nego što je slučaj sa Ukrajinom koja je daleko opasnija…

– Ja to čujem sa raznih strana u Republici Srpskoj. Od trenutka dolaksa nove koalicije na vlast u Berlinu, došlo je do momentalne promene tona i talasa hladnog vazduha… Ako budu samo nemačke sankcije Republici Srpskoj, to će veoma teško da pogodi njenu privredu – dodao je.

– Ovo sa sankcijama Alternativnoj televiziji je skandal svoje vrste. S jedne strane američki ambasador zagovara slobodno novinarstvo, a sa druge takvim smatra samo ono koje odgovara njihovim pozicijama. Na federalnoj strani BiH postoji mnoštvo medija u kojima je prisutan otvoren govor mržnje protiv Srba, gde traže oružanu intervenciju NATO-a i te televizije ne smetaju, jer su "nezavisne" i imaju pravo da kažu šta žele.

Srpska strana nema prostora za izmicanje. Oduzimanje zemljišta i šuma, Inckov zakon i niz prijašnjih odluka u kojima uvek imaju ugrađenu većinu u Sudu BiH, dva muslimana plus tri stranca je pet, a dva Srbina i dva Hrvata je četiri, a još se ni jednom nije desilo da taj sud presudi u korist neke druge strane osim muslimanske. Kroz institucije nema šta da se traži – izjavio je Trifković.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading