TAJKUN NE ZNA ŠTA ĆE OD PARA: Šolak kupuje Albanca za 30 miliona evra!
Foto: Printscreen/Video printscreen/MSNBC

 

Kako prenosi Sport klub, italijanski novinar Fabricio Romano izjavio je da je klub sa „Sent Merisa“, koji je u većinskom vlasništvu investicione kompanije „Sport Republic“, čiji je glavni investitor Šolak, spreman da izdvoji rekordnih 25 miliona funti i da se očekuje da „sveci“ uskoro pošalju zvaničnu ponudu.

- Broja voli da bude kod nas, mislim da možemo da potpišemo stalni ugovor s njim. Bilo bi sjajno za nas ako bismo ga zadržali. Mladi igrači koji ne uspevaju da ostave traga u Čelsiju i Mančester sitiju ovde su  dobrodošli. Omogućićemo im platformu da se razviju i postanu nove zvezde - izjavio je menadžer Sautemptona Ralf Hazenhitl.

Sport klub piše i da je dvadesetogodišnji snažni napadač u avgustu 2021. iz Čelsija došao na pozajmicu i u dresu Sautemptona postigao je sedam golova uz jednu asistenciju.

TAJKUN NE ZNA ŠTA ĆE OD PARA: Šolak kupuje Albanca za 30 miliona evra!

Armando Broja - AP

 

Početkom meseca engleski portali prvi su objavili vest da je srpski tajkun Šolak ušao u vlasničku strukturu Fudbalskog kluba Sautemptona. Kupovina većinskog dela 137 godina starog fudbalskog kluba i stabilnog premijerligaša srpskog tajkuna je koštala 150 miliona funti, što je oko 180 miliona evra, javio je „Skaj njuz“.

Kako smo ranije pisali, Šolakova „Junajted medija“ je izgubila ekskluzivno pravo da prenosi Premijer ligu na svojim kanalima. To pravo pripalo je Telekomu Srbiji, zbog čega je besni Šolak danima vodio prljavu kampanju u svojim medijima protiv Telekoma, ali bez uspeha.

Kako je otkrio naš izvor, Šolaku je veoma teško palo to što je izgubio ekskluzivno pravo, i to baš od Telekoma, pa je odlučio da krene u osvetničku misiju tako što će kupiti upravo klub koji je deo Premijer lige.

Inače, kako je objavljeno na Ostrvu, Šolak u ovu kupovinu nije ušao preko svoje „Junajted grupe“ ili bankarskim kreditom, već je platio kešom - svojim novcem. To i nije čudno. Naime, dok ukupni dugovi medijske hobotnica „Junajted grupe“ iznose astronomskih 4,4 milijarde evra, a akumulirani gubici najmanje 630 miliona evra, pri čemu se i jedno i drugo iz dana u dan bez prestanka uvećava, lično bogatstvo Dragana Šolaka se ne smanjuje! Jer ceo njegov „biznis model“ počiva na tome da u zemljama u kojima posluje, a pre svega u Srbiji, gde ima najveći biznis, na svaki legalni i nelegalni način izbegava plaćanje poreza i drugih obaveza, a potom da crpi zaradu iz svojih sopstvenih kompanija i ogroman keš prebacuje u svoje ofšor firme na egzotičnim lokacijama širom sveta.

Bivši Srbin voli da se meša u politiku

Šolak je vlasnik luksuznih vila na Ženevskom jezeru i na Floridi, tri privatna aviona, skupih golf terena... Zanimljivo je da britanski mediji kao da nisu sigurni kako da ga predstavljaju, pa neki pišu da je „tajkun iz Srbije“, a neki da je „tajkun rođen u Srbiji“.

Istina je da je ovaj kontroverzni biznismen zvanično bivši Srbin! Naime, kako je jednom prilikom i lično potvrdio, Šolak se 2017. odrekao srpskog pasoša i postao državljanin Malte, a stalno prebivalište mu je u Švajcarskoj. Za Srbiju ga veže, pored porekla, to što u njoj ima biznise od kojih masno zarađuje, a preko svojih medija, poput N1 i poslovnih partnera iz opozicije ostvaruje snažan politički uticaj.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zombi

27.01.2022 08:33

Не КУПУЈЕ "šolak" никога, већ ПЛАЋА РЕКЕТ шиптарској мафији а ови плаћају британским коме год, јер морају да би могли да опстану...