STRAVIČNI DETALJI PLANIRANOG ATENTATA Vučića hteli da likvidiraju na otvaranju fabrike
Tanjug/Dragan Kujundžić

Atentat na Aleksandra Vučića bio je detaljno i temeljno planiran, a organizatori su planirali da predsednik Srbije bude ubijen na nekom javnom događaju, saznaje Srpski telegraf iz istrage.

Đilas kandidaturom Ponoša šalje poruku Amerikancima: Ja sam vaš, igrajte na mene! - Alo.rs

Kako su procenili ljudi koje su angažovali Radoje Zvicer, vođa "kavčana", Milo Đukanović i jedna moćna strana služba, koji u stvari stoje iza Zvicera, Vučić je najranjiviji kada je među narodom.

- Plan je bio da metak iz snajpera u Vučića bude ispaljen na nekom događaju tokom februara. A pošto se zna koliko je često predsednik na terenu, jasno je da su mogli da biraju i sačekaju najbolju priliku. Samo u narednom mesecu, naime, Vučić bi trebalo da prisustvuje na nekoliko većih i ko zna koliko manjih događaja poput otvaranja pogona i fabrika, puteva, tu je i obeležavanje Sretenja 15. februara i tako dalje - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa iz istrage.

Čija vojska je najjača - Alo.rs

Prema rečima stručnjaka za bezbednost, nema nikakve sumnje da su tokom javnih događaja državnici najranjiviji. Nije nimalo slučajno što su se kroz istoriju atentati upravo organizovali na takvim skupovima. Setimo se samo ubistva Kenedija, Martina Lutera Kinga i mnogih drugih, atentata na papu...

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da je najveći broj atentata na državnike izveden napolju, kada je mnogo teže organizovati obezbeđenje štićene ličnosti, posebno kada su u pitanju javne manifestacije s dosta ljudi.

- Prilikom takvih atentata najčešće se koristi snajper jer moderni modeli imaju strahovito dobru optiku i veliki domet, municija za snajper je modernizovana, pojačana su punjenja i velika je preciznost i domet zrna. Ubistvo s distance snajperom je lakše za samog teroristu. Niko ga ne vidi, samo se čuje pucanj i on je već u bekstvu. Obezbeđenje koje štiti našeg predsednika ima i problem što je on visok i uvek štrči iznad njih, pa se i to mora uzeti u obzir kada se planira zaštita predsednika - upozorava naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading