ALO! OTKRIVA Ovaj čovek je plaćen da ubije Vučića
AP/Darko Vojinović

 

Kako je ispričao naš dobro obavešteni izvor blizak crnogorskim obaveštajnim službama, za ubistvo predsednika Srbije angažovan je profesionalac poreklom iz Čečenije koji je, prema planu, trebalo da likvidira Vučića snajperom sredinom februara za pozamašan honorar od čak milion evra. Reč je o profesionalnom ubici s velikim iskustvom koji je prošao ratišta u svojoj zemlji, što ga je učinilo nemilosrdnim likvidatorom savršenim za izvršavanje zadataka. Čečenija je u bliskog prošlosti postala plodno tlo za ekstremizam. Zverstva od kojih se ledi krv u žilama počinjena su tokom godina sukoba u Čečeniji, a Čečeni su se „proslavili“ odsecanjem glava zarobljenim Rusima. Čak su snimali sakaćenje jedne od žrtava motornom testerom, a snimak je obišao svet.

Foto: Alo.rs

 

 

Milo našmrkan sve smislio

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je prvi javno objavio da kriminalac Radoje Zvicer i predsednik Crne Gore Milo Đukanović spremaju atentat na Vučića i otkrio da je od svog izvora iz Crne Gore čuo da je Milo Đukanović za Novu godinu pod dejstvom kokaina rekao da će dok ima moć u rukama sve učiniti da likvidira Vučića.

Čečena, likvidatora predviđenog za atentat na srpskog predsednika, kako saznajemo, angažovao je kum vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, poznat pod nadimkom Miki Plavi Debeli, koji je u bekstvu. Na poternici je Srbije, Hrvatske ali i Kipra zbog brojnih krivičnih dela. Kako kažu naši dobro obavešteni izvori, on je, kao i mnogi članovi kavačkog klana, bio deo kriminalne grupe „Pink Panteri“, a posebno je vešt u krađi skupocenih automobila.

Foto: Printscreen

 

 

Kako je Alo! već pisao, Vojislav Šešelj je istakao da je nalogodavac atentata crnogorski predsednik Milo Đukanović, koji tesno sarađuje s odbeglim vođom kavačkog klana Zvicerom. Kako je Šešelj objasnio, Milo Đukanović je u prethodnom periodu izgubio moć na crnogorskoj političkoj sceni, a Vučićeva borba protiv kriminala i hapšenje klana Veljka Belivuka, čiji je šef Zvicer, dodatno je ugrozila Đukanovićevu kriminalnu hobotnicu, te su njegovi motivi sasvim jasni.

Prethodnih dana pojavile su se informacije i da su pojedine zapadne sile uključene u planiranje atentata na predsednika.

Evropol javio planove

Kako smo ranije pisali, službenim putem 14. januara došla je informacija pod oznakom „hitno“ od pripadnika Evropola, koji je obavestio MUP o postojanju grupe sačinjene od državljana različitih zemalja čiji je cilj ubistvo Vučića.

Ljuban Karan, potpukovnik kontraobaveštajne službe u penziji, kaže da je atentat otkriven i presečen u zadnji čas.

-  Otkriven je 14. januara, a već početkom februara trebalo je da počne njegova realizacija. Po tome zaključujem da je plan atentata bio napravljen, a da bi ga sproveli u delo, atentatori su morali imati detaljne podatke o kretanju predsednika u narednom periodu. Pretpostavljam da su na osnovu tih podataka napravili tačke na kojima bi mogli izvršiti atentat i na koji način. Reč je o grupama i pojedincima koji su zainteresovani da smaknu predsednika, a sve to u saradnji sa stranim službama, a to je najopasnija kombinacija. Kompletna Zvicerova ekipa će, verujem, biti pohapšena, ali njihove veze s obaveštajnim službama neće biti razotkrivene. Naručioci i oni koji hoće da sklone Vučića naći će druge kriminalne grupe koje mogu da organizuju takav atentat - rekao je Karan i zaključio:

- Oni imaju određene krtice u strukturama policije, u obaveštajnim službama od kojih su dobili informacije o predsednikovom kretanju.

Vujačić: Opozicija navija da dođe do likvidacije

Advokat Svetozar Vujačić ističe da su se pojavili i strani faktori i domaći izdajnici kojima je cilj da po svaku cenu spreče Aleksandra Vučića da na izborima 3. aprila pobedi.

- Ja već godinu dana pričam da bi u svakoj civilizovanoj zemlji Ljuba Stojadinović i Draža Petrović bili privedeni tužiocu. Oni svake nedelje na portalu N1 najgnusnije stvari pričaju o Aleksandru Vučiću, i uvek imaju zaključak da on na izborima ne može pobediti, ali da se mora naći način da on ne učestvuje na izborima. A koji je to način? Oni direktno podstrekavaju na ubistvo predsednika države. To traje već godinu dana - kaže Vujačić za Alo!.

Kako objašnjava, ako imamo Zvicera koji je u bekstvu uz ko zna čiju pomoć, onda je to moćna organizacija koja širi, kako tvrdi, svoje pipke u Beogradu.

- Imaju i štek stanove za pucače. Oružje koje treba nelegalno da se donese uvek stiže u delovima i onda se ovde sklopi. Najmanje što mogu da kažem jeste da aktuelna opozicija iz sve snage navija da se Aleksandar Vučić likvidira. Znaju oni da ne mogu da pobede. Svi oni priželjkuju da se dese, čak mislim da ima ljudi i u SNS kojima Vučić smeta, takozvani tihi spavači. On im smeta da se bave kriminalom - zaključio je Vujačić.

 

Komentari (15)

Loading
Borislav

26.01.2022 08:51

Ocigledno da je ova pretnja jedna od najozbiljnije do sada. Pohvalno je da su nase sluzbe ozbiljno shvatile ovu pretnju I da intenzivno rade na hapsenju izvrsioca I nalogodavaca

Neco

26.01.2022 09:10

Ko mu je platio? Da li se i to moze istraziti?

Kalesu

26.01.2022 09:35

Dok vi spominjete imena "iz dobro obaveštenih izvora", oni saznaju da su otkriveni i biće vam zahvalni što mogu da se sklone od potere na vreme i postanu nedostupni pravdi.

boki

26.01.2022 10:04

Nase sluzbe bezbednosti nisu polozile ispit kada nas strane sluzbe obavestaju o ugrozenosti predsdnika.Mediji se bave spekulacijama sto sluxbe nesmiju dizvoliti.Dali jos sluzbe nisu ociscene od krtica

Njanja

26.01.2022 11:04

Javnost i treba da zna ovakve stvari i da shvati koliko predsednik Vučić rizikuje svoj život za dobrobiti nas građana naših porodica za bolje Srbije.

Nada

26.01.2022 11:17

Ovo su veoma ozbiljne pretnje, ovo se ne sme olako shvatiti!

Nada

26.01.2022 11:17

Ovo su veoma ozbiljne pretnje, ovo se ne sme olako shvatiti!

ivanka

26.01.2022 18:39

Ovo je zaista nedopustivo. Treba sve koji su umesani u ovo odmah uhapsiti i kazniti ih kako i zasluzuju .

Brankica

26.01.2022 20:32

Uzasno je to sto se spremao atentat na predsednika .

Brankica

26.01.2022 20:33

Svaki napad na Vučiča je napad na snažnu i nezavisnu Srbiju, napad na srpski narod!

Ksenija

26.01.2022 21:12

Nadlezni organi ce detaljno ispitati ko je sve umesan u pokusaj atentata na predsednika

Ksenija

26.01.2022 21:12

Što se motiva tiče, nije samo jedan u pitanju. Mnogo je onih kojima Vučić kvari planove za pljačku Srbije i bogaćenje.

zečica

26.01.2022 21:13

Niko nije nedostižan i zaštićen, naši nadležni organi neće dozvoliti da bilo ko ugrožava bezbednost šefa države. Nadam se da će svi umešani u planiranje atentata uskoro biti iza brave.

Zare

27.01.2022 04:18

Svako ko je umesan u pokusaj ubistva predsednika Vucica treba da bude priveden pravdi