OPOZICIJA U HAOSU Vuk sprema osvetu Đilasu za beogradske izbore
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Dragan Đilas, lider SSP, danima ponižava koalicione partnere iz Narodne stranke na čijem je čelu Vuk Jeremić, i to preko Zdravka Ponoša, nekadašnjeg Jeremićevog bliskog saradnika, koga je Đilasova partija odlučila da kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima.

Ovaj Đilasov potez izazvao je potrese u Jeremićevoj partiji, a naročito je razbesneo Miroslava Aleksića, koji je sebe već video na mestu opozicionog kandidata na izborima za šefa države, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora bliskih opoziciji. 

OPOZICIJA U HAOSU Vuk sprema osvetu Đilasu za beogradske izbore

Printscreen

 

- Vuk se oseća poniženo i nalazi se u teškoj političkoj situaciji. Narodna stranka nije dovoljno jaka da samostalno izađe na predstojeće izbore, te se čini da će morati da prihvati Đilasove ucene - objašnjavaju naši sagovornici, i ističu da šansu za revanš Jeremić vidi upravo na izborima u Beogradu.

- Đilas je kandidovanjem Ponoša, ali i stavljanjem Marinike Tepić na čelo liste pokazao da ne računa na predsedničke i parlamentarne izbore jer da veruje da ima šanse, izabrao bi jače kandidate i one za koje se ne vezuju brojne afere. Njemu je bitan samo Beograd, a Jeremić razmišlja da baš na izborima za glavni grad progura svog kandidata ili ako mu to ne uspe, da raskine koaliciju - ističu naši sagovornici, i dodaju da će tu tek biti haosa.

- Đilas hoće Beograd samo za sebe i želi da njegova partija odredi i tog kandidata, ali je svestan da mu je tu bitan svaki glas, pa ne može tek tako da odustane od glasova koje mu može doneti Narodna stranka. To Jeremiću daje dovoljno prostora za osvetu i ucenu. Upravo tu može da mu naplati sva poniženja i da insistira na svom kandidatu ili da mu uskrati podršku i glasove - zaključuju naši sagovornici.

OPOZICIJA U HAOSU Vuk sprema osvetu Đilasu za beogradske izbore

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

 

Lider SSP i juče je nastavio da ponižava svoje opozicione kolege iz Narodne stranke, te je poručio da Miroslava Aleksića nikada u njegovoj partiji nisu doživljavali kao predsedničkog kandidata.

- Merili smo Ponoša i Mariniku Tepić. Tražimo čoveka koji će biti simbol državnog jedinstva, Aleksića sam uvek video kao poslanika i ministra - poručio je Đilas, koji je nastavio da krije ko će biti njegov kandidat za gradonačelnika Beograda, ali je opet istakao da njegova stranka treba da odredi i tog kandidata.

 - Imam ime ko to može da radi. Naša stranka je ta koja treba da da kandidata, ali smo razgovarali - imamo neke ljude, neki nisu spremni da se prihvate toga - poručio je on.

Čini se da je Vuku Jeremiću preostalo da se izbori za malo dostojanstva ili da na vreme napusti koaliciju u kojoj se niti pita niti odlučuje.

Lutovac odbio predlog da bude kandidat za gradonačelnika

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac nije prihvatio predlog svojih koalicionih partnera iz Ujedinjene opozicije Srbije da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, javili su juče opozicioni mediji. Inače, Lutovac je čovek koji je pod kontrolom Dragana Đilasa i on je po njegovom nalogu potpuno rasturio Demokratsku stranku.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jastreb

26.01.2022 07:16

Dok je Đilasa nema opozicije, dok je aktivan Đilas dotle Vučić nema potrebe da brine jel Đilas voli da bude neprikosnoven pa makar i mesnoj zajednici.