PREMIJERKA BRNABIĆ SE POJAVILA NA VAŽNOM SASTANKU U BRISELU Svi su gledali u ono što je imala ispod sakoa (FOTO)
Tanjug

 

U nastavku dana Brnabić će predvoditi delegaciju Srbije na šestom sastanku Saveta za stabiliaciju i pridruživanje između EU i Srbije i održati bilateralne razgovore sa najvišim zvaničnicima EU.


Za 14.00 časova planirano je i zajedničko obraćenje medijima premijerke Srbije, šefa diplomatije EU, Žosepa Borelja i evropskog komesara za proširenje, Olivera Varhejija.
PREMIJERKA BRNABIĆ SE POJAVILA NA VAŽNOM SASTANKU U BRISELU Svi su gledali u ono što je imala ispod sakoa (FOTO)

Tanjug

 


Radnom doručku sa nekadadšnjim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, a sada predsedavajućim Odbora za spoljnu politiku, Dejvidom Meklaisterom, prisustvuje i ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović, a to će biti priika da se razmotri evrointegracioni proces Srbije, reforme koje zemlja sporovodi da putu ka EU, ali i ukupna situacija u regionu i Evropi.

Meklister je juče ponovo izabran na čelo najuticajnijeg i najvećeg odbora Evropskog parlamenata.

Brnabić bi zatim trebalo da održi bilateralne razgovore sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem, i šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom.

Ono što je privuklo pažnju jeste odevna kombinacija premijerke Ane Brnabić, koja je kombinciju sakoa i klasičnih pantalona upotpunila prslukom u sivoj boji, u njenom društvu je bila i Jadranka Joksimović, koja je takođe plenila besprekornim stilom i energijom.

Oko podneva u Briselu je planiran i šesti sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživaje između EU i Srbije na kome će biti razmotren opšti napredak Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih refromi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu.

Delegaciju Srbije na sastanku Saveta predvode premijerka Brnabić i minisatar Jadranka Joksimović, a ispred EU Žosep Borelj i Oliver Varheji.

Sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje sastaji se od dva dela, plenarnog kome prisustvuju predstavnici država članica na nivou radnih grupa i restriktivni na kome su samo čelnici delegacija.

PREMIJERKA BRNABIĆ SE POJAVILA NA VAŽNOM SASTANKU U BRISELU Svi su gledali u ono što je imala ispod sakoa (FOTO)

Tanjug

 


U popodnevnim časovima, Ana Brnabić u Briselu će se sastati sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, a zatim i predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen.

U sedištu Evropske komisije, premijerka Srbije razgovarće sa potpredsednikom Komsisije, Fransom Timermnsom i komesarom za pravosuđe, Didijeom Rejndersom.

Zvaničnu posetu Briselu, Brnabić završva sastankom sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta, Robertom Metsolom, nakon čega će se iz Brisela obrati domaćim medijima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading