SRĐA TRIFKOVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI ZA SARAJEVO BiH će nestati kao NDH?
Foto: Printscreen Happy TV

- Bosnifikatori nam nikada nisu objasnili kako je moguće da je secesija Hrvatske,  Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore bila legitimna, a da samo u slučaju BiH mora da se očuva ta santifikovana zajednička država puna diverzifikacije i puna zajedništva. Imali smo nedavno jednog drskog, veoma bezobraznog američkog diplomatu Eskobara, koji nam je delio lekcije o tome kako Srbi treba da budu manje srpski, a više bosanski - govori Trifković, prenose vecernjenovosti.ba.

Prema njegovim rečima, težnja Srba u Republici Srpskoj da budu ujedinjeni sa svojom braćom istočno od Drine kriminalizovana je od strane Bošnjaka, a Republika Srpska gotovo da ne postoji u očima političkog Sarajeva.

- Treba shvatiti da se mastilo još uvek nije osušilo na Dejtonskom sporazumu, kada su počeli zahtevi za njegovom revizijom i kada je počelo njegovo sečenje na sitne komade. Muslimansko Sarajevo se nikada nije pomirilo sa Republikom Srpskom i što se njih tiče Dejton i Pariz nam jesu dali BiH, ali ne i Republiku Srpsku - dodao je Trifković.

Osvrnuvši se povlačenje sa Igumana i Bjelašnice, kao i na storniranje bišćanske ofanzive, profesor podsjeća da je svaki ustupak srpske strane do sada pogrešno protumačen.

- Umesto da bude protumačen  kao spremnost na kompromis, mir, kooperativnost i na nalaženje zajedničkog jezika, bio je samo korišćen kao dalje stezanje omče oko srpskog vrata, a ti koji tu omču stežu imaju namjeru da je stežu dok ne prestane da se koprca ostatak tela. Sudbina BiH biće ista kao i sudbina drugih marionetskih tvorevina koje su bile rezultat  udruženih zločinačkih poduhvata velikih sila - zaključio je Srđa Trifković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading