OKUPATOR ŠOKIRAO REGION Incko: Non pejper sa novim granicama Balkana je kod mene!
WPA/FEHIM DEMIR

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, koji se nije pojavljivao u medijima otkako je napustio funkciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, dao je intervju slovenačkim medijima i rekao da ovaj dokument stoji u njegovoj fioci već skoro četiri godine, gde krije tajnu o pravom autoru i stvarnoj nameri ovog dokumenta.

ŽELI POVRATAK ALIJANSE ZLA Čedomir Jovanović zove NATO - Budite spremni! - Alo.rs

Faksimil intervjua u kojem Incko iznosi ove tvrdnje objavio je na svom Tviter profilu slovenački premijer Janez Janša, za koga se nagađalo da je autor ili koautor ovog dokumenta, piše "B92"

U aprilu prošle godine dokument su prvi put objavili slovenački mediji, pod navodnim autorstvom slovenačkog premijera Janeza Janše i upućen je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, tokom mandata Slovenija u predsedavanju EU.

Šarić: Hrvatica ruši vlast u Srbiji srpskim parama! - Alo.rs

Kako se radilo o nezvaničnom diplomatskom dokumentu, namenjenom saopštavanju različitih stavova i inicijativa bez formalnog karaktera, nije imao čak ni potpis.

Postojanje ovog dokumenta demantovali su tada slovenački premijer i članovi Evropskog saveta, a ceo slučaj, sudeći po nedavnim izjavama bivšeg visokog predstavnika, još nije dobio epilog.

Komentari (0)

Loading