NAPADI NA RIO TINTO PLAĆENI NOVCEM IZ ISTE ZEMLJE IZ KOJE DOLAZI RIO TINTO Brnabić otkrila: Finansijeri eko-organizacija su iz SAD, Rokfeler, USAID, FOS, iz UK
Foto: Tanjug

 

- Finansijeri eko-organizacija su iz SAD, Rokfeler, USAID, FOS, iz UK... A mi treba da branimo kompaniju koju napadaju organizacije koje dolaze iz iste zemlje kao i Rio Tinto! Jel to igra? - rekla je Ana Brnabić na jučerašnjoj konferenciji.

 

 

Brnabić je javno rekla je da nema reči kojima mi bi opisala "licemerje stranaca koji finansiraju proteste".

- O ovome sam razgovarala i sa nekoliko ambasadora i istu poruku im prenela - rekla je premijerka.

- Najveći finansijeri organizacija za zaštitu životne sredine su iz SAD, Rokfeler fondacija, USAID, Fond za otvoreno društvo, Nacionalna zadužbina za demokratiju i mnogi drugi. Iz Velike Britanije Vestminsterska fondacija za demokratiju, Britanski savet...

- Svi su se sjatili u poslednjih godinu dana u Srbiju da finansiraju organizacije i učestvuju njihovom direktnom radu i udruživanju, pa onda i finansitanju protesta.

- Čak ni to ne bi bio problem, da kažemo zainteresovani su za životnu sredinu. Da nemamo ovakvu vrstu licemerja, da finansijeri protesta napadaju kompanije iz tih zemalja, a mi valjda treba da ih branimo i politički slabimo zahvaljujući protestima koji oni finansiraju.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Rista

21.01.2022 09:13

Zna se ko mrzi Srbiju i ko plaća te što dangube po ulicama.

sasa

21.01.2022 11:25

Da li ce se sada smiriti kad Rio Tinto odlazi iz Srbije.sta li ce novo smisliti da bi nasli povod za proteste

Njanja

21.01.2022 11:28

Bas tako ljudi koji su izlazili na proteste su izigrani i bili marionete u celom ovom lažnom ekološkom protestu . Zato uvek treba verovati ljudima kojima je stalo do ove države a to su premijerka Ana i predsednik Vučić.