Erdogan priredio svečanu večeru u čast Vučića
Instagram

 

"Svečana večera koju predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan organizuje u čast predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" i objavio fotografije sa večere.


Vučić je zahvalio Erodganu na gostoprimstvu i poručio da će saradnju nastaviti na najbolji mogući način.

On je dodao da uskoro u Beogradu očekuje "našeg prijatelja" Erdogana.

"Mir i stabilnost nemaju cenu! Zato je neophodno da se ponašamo odgovorno, ozbiljno i da razumemo sve okolnosti u kojima živimo. Umesto u prošlost, važno je da naše zemlje guramo napred i da svojim rukama gradimo bolju i lepšu budućnost", ponovio je Vučić.

 

 


Vučić je boravio u jednodnevnoj poseti Turskoj, povodom održavanja treće sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Erdogan je predsednika Srbije dočekao ispred predsedničke palate, uz najviše državne počasti i postrojenu Gardu i himne dve zemlje.

Nakon dočeka, usledio je sastanak u četiri oka dvojice predsednika.

Pre sastanka sa turskim predsednikom, Vučić je posetio Anitkabir-Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, gde je položio venac.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Borislav

18.01.2022 20:52

Lepo je danas biti građanin Srbije...

Lena

19.01.2022 05:13

Srbija mora da održava stabilne odnose i saradnju sa zapadom a i sa istokom. Jedino nam to trenutno garantuje stabilnost i napredak.

Ana

19.01.2022 09:31

Stvarno veličanstven doček i dostojanstven Srbiji. Lepo je videti da Turska poštuje Srbiju, da održavamo mir i stabilnost.

sasa

19.01.2022 09:37

Ovo je jos jedan dokaz toplih i prijateljskih odnosa dve zemlje,dva naroda

Sasa

19.01.2022 09:58

Uspesno zavrsena poseta Turskoj, Vucic je velicanstvenim docekom i ispracajem ispracen sa velikim postovanjem, i jos ucvsrcenim odnosima sa Turskom