VESIĆ POZVAO NA REFERENDUM: Glasanjem "ZA", glasamo za demokratiju
Printscreen

Naveo je da je referendum izjašnjavanje naroda i kao takav najlegitimniji demokratski proces.

"Glasanjem ZA glasamo za demokratiju", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.


Istakao je da će ustavne promene stvoriti preduslov za bolje i efikasnije pravosuđe i onemogućiti bilo kakav politički uticaj na izbor sudija.

"Usvajanje ovih promena ustava ukinuće uticaj politike na donošenje sudskih odluka i dovešće do bržeg rešavanja sudskih postupaka", naglasio je Vesić.

Naveo je da su u prethodnim godinama predsednik i vlada učinili mnogo za ekonomski razvoj zemlje, obezbeđuvanje novih radnih mesta i povratak Srbije na velika vrata u međunarodnu zajednicu.

"Taj napredak Srbije, koja postaje srednje razvijena zemlja, treba da prati i razvoj demokratije i poverenje građana u institucije. Za ustavnu demokratiju veoma je važno poverenje građana u institucije i pravosuđe. Zato glasanjem ZA na referendumu Srbija čini još jedan korak da pokaže da je zemlja razvijene demokratije, nezavisnih institucija i poštovanja ljudskih prava", poručio je Vesić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading