MILOŠ VUČEVIĆ: Na najbolji način ćemo prezentovati kulturnu baštinu Novog Sada i Srbije
Tanjug

- Danas Novi Sad startuje kao Evropska prestonica kulture. Mislim da ćemo na najbolji način prezentovati ne samo grad nego celu našu državu i sve ono što jeste naša kulturna baština. Danas nas čeka zvanična ceremonija koja najavljuje šta nas sve čeka u 2022. godini, dolazi i premijerka Ana Brnabić.

- Ključna manifestacija biće pored zgrade Pokrajinske Vlade i posvećena je MIlevi Marić Anštajn i Milutinu Milankoviću. Prve dane manifestacije posvetili smo našim velikim naučinicima da bi podsetili i Evropu i nas same kakve smo ljude dali i poklonili čitavom svetu, objasnio je Vučević te dodao da za zvanično otvaranje nije slučajno odabrano da to bude na Srpsku Novu godinu.

On je najavio da će u celom projektu učestvovati više od 4.000 učesnika, a da je pred nama više od 3.000 događaja.

- Nadam se da nas korona neće omesti u tome. Za večeras smo smanjili program zbog epidemiološke situacije, organizovali smo samo one koje su pod direktnom kontrolom Grada gde će se ulaziti sa Zelenim sertifikatom ili antigenskim testom. Biće prenosi i na televizijama, a sve će biti dostupno i onlajn. Ovo je legat za buduće generacije, rekao je Vučević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
SASA OBRADOVIC

13.01.2022 13:21

Gospodinu Vucevicu i njegovoj porodici,pogotovo sinu Mihailu sve najbolje i mnogo zdravlja u Novoj 2022 godini.Ziveli