LIDER SDPS UVEREN DA ĆE PORUKE PREDSEDNIKA BITI USMERENE NA SMIRIVANJE TENZIJA! Ljajić: Vučić dolazi u pravo vreme na pravo mesto!
Rasim Ljajić - Alo! - Dejan Briza

Ova poseta dolazi u pravo vreme i na pravom mestu, poručio je juče za Alo! Rasim Ljajić, lider SDPS-a i bivši potpredsednik Vlade Srbije. 

- I nedavna poseta predsednika Vučića sandžačkim opštinama bila je jedna od najuspešnijih jer su najavljene investicije u infrastrukturu od preko dve milijarde evra - istakao je on, i dodao:

- Poseta Priboju dolazi u trenutku serije incidenata i uveren sam da će poruke predsednika Vučića biti usmerene na smirivanje tenzija i nedvosmislenu osudu svih onih koji ih i izazivaju. Srbi i Bošnjaci žive zajedno na ovim prostorima i neće dozvoliti šačici izgrednika, bez obzira kako se zovu, da te odnose remete i stvaraju nezdrav politički ambijent - zaključio je Ljajić.

LIDER SDPS UVEREN DA ĆE PORUKE PREDSEDNIKA BITI USMERENE NA SMIRIVANJE TENZIJA! Ljajić: Vučić dolazi u pravo vreme na pravo mesto!

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

 

Inače, prema programu posete, predsednik Srbije će prvo obići fabriku „Flex Academy“ d.o.o., a zatim i fabriku „Inmold“, koja je u sistemu dualnog obrazovanja.

Zatim će se u Domu kulture „Pivo Karamatijević“ sastati s predstavnicima lokalne samouprave, političkih partija, privrednicima i predstavnicima obe verske zajednice u Priboju. Nakon toga, planirane su izjave za medije.

Vučić će zatim obići Hasan-aginu džamiju, gde će razgovarati sa efendijom Harunom Eminagićem i građanima Priboja. Nakon toga obići će i manastir Svetog Nikole u Pribojskoj banji.

Vučić je u ponedeljak potvrdio da ide u posetu Priboju kako bi se spustile narasle međunacionalne tenzije, preduzele neophodne i konkretne mere u vezi s tim i obezbedila puna sigurnost za sve građane.

On će odlaskom u Priboj praktično odgovoriti na poziv koji su mu uputili predstavnici lokalne samouprave u tom gradu, predsednik opštine Lazar Rvović i sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti, kao i predstavnici Islamske zajednice da dođe u njihov grad kako bi zajednički ulili poverenje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Poslanici komentarisali
incidente u gradu na Limu

Poslanik SPP-a Jahja Fehratović ocenio je da ohrabruje činjenica da će u Priboju boraviti Vučić.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković rekao je da ne postoji nijedan državni organ, kao ni funkcioner koji nije osudio skandalozno ponašanje i događaje u Priboju.

- Predsednik Vučić će boraviti u Priboju gde će po ko zna koji put još jednom poručiti da je država Srbija država srpskog naroda, ali i svih građana koji u njoj žive i da smo apsolutno ravnopravni - rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading