Vučević: Posebno sam zadovoljan što su pale maske
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

 

-Veoma sam ponosan na činjenicu da je bila takva rasprava o strateškom urbanističkom dokumentu za grad Novi Sad. To nikada nije bilo i ko kaže neka vam pruži jedan dokaz da je bila takva javna rasprava. Imaćemo još dva puta to, a ja vas pitam kada je to bilo tako- rekao je Vučević.

On je dodao da se GUP ne krije, da je to odličan urbanistički plan, a da su javne prezentaciju tu da se na njima čuje još neka dobra argumentovana primedba.

-Posebno sam zadovoljan što su pale maske jer ste videli potpunu političku zloupotrebu suštine javne prezentacije. Došli su ljudi koji pojma nemaju o urbanizmu, došao profesor marksizma, onaj koji se dan ranije tukao u centru grada, Miran Pogačar i njegova ekipa. Četiri sata su mogli da kažu šta hoće. I jedino je problematično brodogradilište. Ništa ih ne interesuje, ni zelene površine, ni Kamenička ada, ni Šodroš, ni centralni prečistač, samo brodogradilište i Galens. I to je dobro jer su maske pale da se vidi da je to čita politizacija bez bilo kakve stručne argumentacije- naglasio je gradonačelnik.

Vučević je rekao i još da se nada da će i drugi građani imati priliku da učestvuju u raspravi, a ne samo politički aktivisti.

-Mi pričamo o novim eko naseljima, kao što postoje u Beču, ali to njih ne interesuje. Nije tema, neće da pričaju o tome. Najbolji komentar koji je bio upućen Miladinoviću je da su udavili sa prezentacijom i da se vrate na temu brodogradilišta. Više nisu šišarke tema na brodogradilištu. Nijednu fabriku nisu doveli u Novi Sad i dobro je da građani mogu da čuju i vide rasprave gde oni vrište a mi argumentovano izađemo- obrazložio je prvi čovek Novog Sada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading