KONSTATOVANI PROPUSTI Disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju
MUP

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, disciplinski postupak je pokrenut protiv pripadnika Uprave granične policije Priboj koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnost.

O svim okolnostima prosleđen je detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno.

Takođe, naglašeno je i da policijski službenici moraju da postupaju uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja.

Svi policijski službenici dužni su da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike, konstatovano je na sastanku, saopšteno je iz MUP-a.

Protiv osoba, među kojima su i pripadnici policije, pokrenut je disciplinski postupak zbog snimka u kojem pevaju "neprimerene pesme" u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom

Pre nekoliko dana, jedan od pripadnika Policijske uprave Priboj je na Fejsbuk profilu objavio video snimak na kojem nekoliko osoba, ispostaviće se policajaca, slavi uz nacionalističke i ratnohuškačke pesme o Vukovaru, Srebrenici, Sjenici i Novom Pazaru.

Nakon što je video dospeo u javnost, jedan od policajaca se izvinio, a reagovale su i pojedine stranke i nevladine organizacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading