PROSLAVA BADNJEG DANA U PREDSEDNIŠTVU Vučić sa srpskom decom iz Hrvatske: Budite uvek ponosni na svoje ime i prezime (FOTO/VIDEO)
TANJUG/ Alo! ilustracija J.V.

 

Predsednik Vučić je uneo Badnjak u zgradu Predsedništva, a zatim je ugostio decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske.

Odgovaranje na pitanja novinara

Na pitanje o koronavirusu, Vučić kaže da je došlo do opšte zaraze omikron sojem i gotovo svi koji se sada zaražavaju, zaražavaju se ovim sojem. Ovo je počelo, kaže on, pre Nove godine, 24-25. decembra, kada su ljudi počeli da dolaze, odnosno da se vraćaju u Srbiju.

- Dnevno sam u kontaktu sa Ločarom i lekarima, a danas imamo moćno oružje - lekove. Imamo skupa, ali razarajuća sredstva za koronu. Imamo problem da su nam mnogi u zdravstvenom sistemu zaraženi, ali je ovaj soj, na sreću, lakši od delte. Uz vakcinu koja daje bolji imunološki odgovor, imamo i sve lekove koji postoje u svetu, a koji vrzo rešavaju problem - rekao je Vučić i dodao:

- Meni su i majka i otac bili u bolnici posle Svetog Nikole i primili su sve što su primili i drugi pacijenti. Brzo su rešili problem, iako su u godinama. Korona će nam odneti još života, ali siguran sam da ćemo već u drugoj polovini godine živeti normalno. Uskoro očekujem Fajzerove pilule - zaključio je Vučić.

Vučić o Novaku

Na pitanje o pomoći Srbije Novaku Đokoviću, predsednik kaže da se iznenadio jer je primetio da na televiziji sa koje dolazi pitanje, iskreno navijaju za Vljoru fon Kramon koja je podržala akciju protiv Novaka.

- Sinoć sam prvi put razgovarao sa Novakom, jutros drugi put, a Ana Brnabić moli da se Novaku Đokoviću dozvoli da ne bude u zloglasnom hotelu, već u kući koju je iznajmio, u kojoj može i da se priprema za turnir. Ono što je Novak tražio od svoje države, mi smo tome bili posvećeni, to nam je i obaveza. Razgovarali smo i naše ministarstvo je aktivno uključeno u sve, a Brnabić će razgovarati sa zvaničnicima Australije - kaže Vučić i dodaje:

- Nije fer da se vodi politička kampanja! Više tenisera su pustili od istim uslovima, a Novaka nisu - zaključio je predsednik.

- Plaši se, kaže, da će ova vrsta političkog iživljavanja da se nastavi na Novaku Đokoviću, a da je razgovarao i sa Srđanom Đokovićem, te da država čini sve kako bi se maltretiranje prekinulo - kazao je predsednik.

PROSLAVA BADNJEG DANA U PREDSEDNIŠTVU Vučić sa srpskom decom iz Hrvatske: Budite uvek ponosni na svoje ime i prezime (FOTO/VIDEO)

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

 

 

Odgovarajući na pitanje novinara N1, Vučić je rekao:

- Video sam da po stranačkoj liniji zapošljavaju samo tajkuni Šolak i Đilas - rekao je predsednik.

Na pitanje o rudnicima litijuma u Nemačkoj, predsednik kaže da Srbija mora da ostane mala i siromašna i da se litijum ne eksploatiše samo u Evropi, već i u Južnoj Americi. U Srbiji ipak, treba da izbije Treći svetksi rat zbog litijuma.

- Mi u ovom trenutku, niti imamo želju, snagu, niti smo dobili studiju, tako da se po ovom pitanju ništa neće raditi. Kod Vlade je veliko raspoloženje da se iskopavanje litijuma zabrani, tako da sam možda jedini koji misli drugačije. U svakom slučaju, najsmešniji su oni koji su uzeli novac od Rio Tinta, a onda idu i govore meni nešto. Strpali su 750.000 evra u svoje džepove, reč je o kumu Dragana Đilasa, koji je prodao kuću, uzeo pare od Rio Tinta, a sada od nas traži da od svega odustanemo - istakao je predsednik.

PROSLAVA BADNJEG DANA U PREDSEDNIŠTVU Vučić sa srpskom decom iz Hrvatske: Budite uvek ponosni na svoje ime i prezime (FOTO/VIDEO)

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

 

 

Izborna kampanja

- Ne mislim da opozicija misli da je moguće da pobede kandidata koji je za prosperitet Srbije. Oni znaju da je naš narod pametan i znaju šta narod misli. Nadaju se da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nerede po ulicama. I da imate stanje kakvo je danas u Kazahstanu. Trudio sam se da kao predsednik obavljam časno svoju dužnost. Ostavićemo iza sebe duplo veće plate, 270 novih fabrika, auto - puteva - naglasio je Vučić.

PROSLAVA BADNJEG DANA U PREDSEDNIŠTVU Vučić sa srpskom decom iz Hrvatske: Budite uvek ponosni na svoje ime i prezime (FOTO/VIDEO)

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

 

 

Predsednik Vučić se osvrnuo i na stanje u EPS-u i položaju Grčića.

- Grčić svakako neće biti na funkciji. Očekujemo da će do 10. januara biti sanirani svi problemi, a Grčić neće biti direktor Elektroprivrede Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je tokom konferencije govorio o sankcijama koje su uvedene Dodiku od strane američke administracije.

- Ja ću 10og ili 11og razgovarati sa Miloradom Dodikom i sa Željkom Cvijanović. Reč je za veoma ozbiljne stvari koje nisu za brzopletu reakciju. Ovo nosi izazove za Srbiju i Republiku Srpsku. Srbija nije srećna zbog ove odluke, nikada se nećemo saglasiti sa ovom odluku. Što se tiče pritiska na medije, to je užasna odluka, a imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju jer se vrši presija. Razgovarao sam sa njima i uskoro ćemo se videti - rekao je predsednik Vučić.

PROSLAVA BADNJEG DANA U PREDSEDNIŠTVU Vučić sa srpskom decom iz Hrvatske: Budite uvek ponosni na svoje ime i prezime (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

 

Tom prilikom, predsednik je razgovarao sa decom i podelio im Božićne paketiće.

- Draga deco, hvala Sanja na organizaciji svega, uvaženi građani Srbije, ova divna deca u sa teritorije Hrvatske i iz različitih opština. Hvala im što su danas sa nama, jedino što sam stigao da ih pitam je šta im se dopalo, a to je Hram Svetog Save - rekao je Vučić i dodao:

- Sutra je Božić, naš prvi blag dan kako ga je nazivao vladika Nikolaj. Badnji dan mi Srbi provodimo u krugu najbiližih, u krugu porodice, u svom domu. Zato ste vi deco danas ovde, jer ste vi naša porodica. U Srbiji uvek imate svoj dom - rekao je Vučić.

Predsednik je poručio deci da uvek budu ponosna na svoje ime i prezime.

- Kod nas Srba, hrast je oduvek važio za sveto drvo. Deco, vi znate ko ste i odakle ste, vaša prezimena su slavna. Vaš predak nam je podario himnu svetom Savi. Od srca vam želim sreću, blagostanje i zdravlje, želim vam da uvek dolazi u svoju Srbiju. Da se ovde osećate kao svoj na svom, jer to i jeste - poručio je predsednik.

Zatim se prisutnima obratila devojčica Nevena koja je u ime svih zahvalila na gostoprimstvu i izdvojenom vremenu. Vučiću je poručila i da im je drago što je danas tu prisutan.

- Pogotovu nam se svideo Hram Svetog Save, što nas je patrijarh ugostio. Nadam se da ćete nas posetiti, svima se zahvaljujemo i pozdravljamo vas sa pozdravom: "Mir Božji, Hirstos se rodi", očekujemo Vas u Karlovcu - rekla je Nevena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatim je deci podelio novogodišnje paketiće.

Služba je počela oko devet sati u Predsedništvu. Služi vladika Stefan, a prisustvuju zaposleni i gosti.

Tom prilikom, predsednik će razgovarati sa decom i podeliće im Božićne paketiće.

Nakon toga je planirano obaćanje medijima, najavila je pres služba predsednika.

Vučić će, uoči Božića, ugostiti decu iz Topuskog, Vrginmosta, Vojnića, Kostajnica, Dvora, Gline, sa Korduna i Banije, za koje su pripremljeni pokloni.

Grupa od 25 srpske dece sa Banije i Korduna, u pratnji svog sveštenika Saše Lončine, u organizaciji poslanice Sanje Lakić, boravi u poseti Beogradu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (13)

Loading
Milan

06.01.2022 08:58

Lep gest naseg predsednika, malisani ce se obradovati druzenjem sa Vučicem!

Ruza

06.01.2022 09:01

Najlepsi praznik provesti sa decom je najveci uspeh drzave

Теа

06.01.2022 09:19

Вучић је пре свега један верник и породичан човек!

Mina

06.01.2022 09:28

Običaji se moraju poštovati -tako se čuva tradicija i identitet srpskog naroda!

Мара

06.01.2022 09:36

Нека је срећно и благословено.

Tadija

06.01.2022 09:39

Vučić poštuje velike srpske praznike!

Nina

06.01.2022 10:16

Svaka cast predsednice! Deca su odusevljena ovakvom paznjom od strane Vas, svako dete to i zasluzuje, bravo sto ste ucinili ovakav gest!

Nena

06.01.2022 10:25

Darivanje srpske dece koja nisu u Srbiji je malo gest pažnje i poštovanja ali velika i jaka poruka !Srbija brine s svom narodu gde god bio!Žive Srbija!

Тијана

06.01.2022 10:30

Прелепо је видети председника са дечицом за овај велики празник.

Alex

06.01.2022 10:31

Gde god se nalazili, ne smemo zaboraviti svoje poreklo i svoje korene. Deca se tome uče od malena.

Dragan

06.01.2022 10:32

Predsednik Vučić je pre svega vernik i porodičan čovek.

sasa

06.01.2022 10:44

Svim Pravoslavcima koji danas slave Badnji dan,sutra Bozic,cestitke iskrene od srca

Mir

06.01.2022 18:26

Pravoslavnim vernicima, želim srećan Badnji dan i Božić, puno zdravlja, ljubavi i uspeha.