PREDSEDNIK VUČIĆ O PROTESTIMA Ne vidim smisao, to su političke igre...
Tanjug

Kako je kazao, država je usvojila zahteve građana, dok je sve ostalo, ocenjuje, politička igra različitih opozicionih grupa o zauzimanju čela protesta.

Na pitanje novinara u Pančevu, kako komentariše nastavak blokada puteva, na koje su danas pozvale ekološke organizacije, Vučić je rekao da svako ima pravo da radi svoj posao, ali da mu je žao što su morali da izmišljaju njegove izjave da bi nekog pozvali na proteste.


“Da obavestim javnost još jednom - država je uradila svoj posao, prihvatila i usvojila sve zahteve građana, a te vrste političkih igara između različitih opozicionih grupacija ko će da zauzme čelo protesta … Protestovati je uvek lako, raditi je malo teže”, rekao je Vučić.

On je ponovio da, što se tiče Rio Tinta, nikakvih pomeranja, niti novih akcija ili delovana te kompanije u budućnosti neće biti, ni na koji način, dok mi o tome sami između sebe ne budemo razgovarali,

A, kada će to biti, daleko je to vreme, jer nikave studije nismo dobili, dodao je Vučić.

“Ne vidim smisao protesa ni danas, ni za mesec, ni za tri, ni za šet, ništa se neće dogoditi”, rekao je Vučić.

Ponavlja da je ispunjeno sve što su tražili građani “običan narod”, koji, kaže, zna da je to njegova reč koja će se poštovati.

“A, sve drugo… Sve što ne ugrožava bezbednost ljudi, nemam ništa protiv, u političkom smislu isto nemam ništa protiv”, dodao je Vučić.

On je konstatovao da ništa ne izaziva bes ljudi više nego kada nekoga zaustavite u slobodnom kretanju i narušavate mu ustavna prava.

Dodao je i da se policija u Srbiji neće ponašati kao policije pojedinih evropskih zemalja.

“Nećemo izvoditi službene pse na narod, nećemo tući žene pendrecima, nećemo izvoditi vodene topoove, ništa od toga…

Ostavićemo narodu da sam zaključi, a siguran sam da će narod uvek da poštuje najviše poštenje, rad, aktivizam, borbenost i one koji čine stvari u inteseru naroda i zemlje”, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

03.01.2022 22:51

Ja to ne mogu da razumem. Sigurno je neka politika. Ne znam.