"BROJKE ĆE OPET DA RASTU" Premijerka uputila važan apel građanima
Printskrin

- Beograd je poslao sliku evropske metropole. Ovo je pokazatelj koliko se Srbija menja - rekla je sinoć za tv Pink Brnabić.

Kako je dodala, novogodišnji vatromet i prizori širom prestonice poslali su jasnu poruku koliko se Srbija trudi da napreduje u svakom segmentu.

- Da bi svi, bez obzira ko je na vlasti, bili jednaki, politika ne treba da se meša u sudvstvo. Time će život biti kvalitetniji, biće investitora... Važno je poslati poruku da želimo da idemo dalje u oblasti vladavine prava - kaže premijerka.

Govoreći o predstojećim izborima, Brnabić ističe da će narod zasigurno nagraditi rezultate, kao i to što Srbija ide na bolje.

- U teškim vremenima kakva smo imali tokom pandemije, Srbija je odvojila za građane i privredu - navela je Brnabić.

Brnabić objašnjava da su u pitanju rezultati svih nas, jer takve rezultate možemo ostvariti samo zajednički.

Govoreći o pandemiji koronavirusa, premijerka je navela da je dobra stvar to što Srbija i dalje ima više otpuštenih iz bolnice, nego hospitalizovanih.

- Brojke će opet da rastu, a vakcina je jedini izlaz. Apelujem na građane da se vakcinišu prvom dozom, onima kojima je isteklo pet meseci od druge, da prime treću - kaže Brnabić.

Istakla je i da joj je drago što je Srbija smogla snage da uprkos svim izazovima ovako završi godinu, pomenuvši rekordnu zaposlenost, rast plata, penzija.

- Nadam se da će i 2022. biti ista - rekla je Brnabić.

Premijerka je najavila i dobre vesti u oblasti privrede, nauke, kulture, zdravsta, pravde.

- U januaru ćemo otvoriti Palatu pravde u Kragujevcu i preponosna sam na to. Nastavljamo sa borbom i uspesima. To je prirodno, kada radite mnogo uvek ima nešto što će da obraduje građane - rekla je Brnabić i spomenula projekte koji će biti gotovi u narednoj, odnosno 2022. godini.

Ona se dotakla i novca koji od danas dobijaju sve trudnice koje dobijaju prvo dete, ističući da će to biti odlična stvar, dodajući da se nada, da će u 2022. godini biti više beba.

Govoreći o zakonu o Socijalnom preduzetništvu, Brnabić ističe da je zajedno sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević posetila jedno socijalno preduzeće, kom će se u budućnosti više pomagati.

- Drago mi je da smo i na taj način zaokružili godinu. Zato ćemo imati i vanrednu sednicu u januaru, povodom osoba sa invaliditetom, ljudi koji iz raznih tazloga ne mogu da nađu posao... Da imamo dakle okvir, gde možemo da pomognemo ljudima koji su ranjiviji i slabiji - navela je premijerka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sale

02.01.2022 16:52

a zasto da raste i ko je odgovoran za skupove....