NEMA DOČEKA BEZ JAGNJEĆEG BUTA Ministarka Tatjana Matić kakvu dosad nismo videli: U intimnoj atmosferi sa porodicom! (FOTO)
Privatna arhiva

- Kada se osvrnem na 2021. godinu, posebno sam ponosna na činjenicu da smo uprkos izuzetnoj teškoj godini i početku 2021. godine, uspeli da u sektoru turizma postignemo odlične rezultate i približimo se uspesima iz do sada najuspešnije turističke godine 2019. Ponosna sam takođe i na činjenicu da smo reagovali u pravom trenutku i zaustavili skok cena osnovnih životnih namirnica u cilju zaštite životnog standarda građana. Pomenula bih takođe i završetak implementacije „rominga kao kod kuće“ u regionu zapadnog Balkana i smanjenje cena rominga za 99 odsto u Grčkoj, što je doprinelo olakšanoj komunikaciji na radost svih građana - izjavila je ministarka.

Planovi u 2022. godini se odnose na dodatno unapređenje sektora turizma i razvijanje infrastrukturnih proizvoda, kao i na razvoj nautičkog turizma koji je u prethodnih nekoliko decenija potpuno zapostavljen. 

- Nadamo se da ćemo i u oblasti širokopojasne mreže u ruralnim predelima imati jako dobre rezultate i da ćemo u prvih 450 sela za koje je sklopljen ugovor o izgradnji optičke mreže krenuti sa izgradnjom i imati završenu prvu fazu tog projekta - dodala je Matićeva.

Tokom godine trudila se da postigne što bolje rezultate u turizmu, unapređenju telekomunikacija, često je bila na terenu. Ali uz sve obaveze, Tatjana Matić je i mama dva sina, supruga posvećena porodici. 

NEMA DOČEKA BEZ JAGNJEĆEG BUTA Ministarka Tatjana Matić kakvu dosad nismo videli: U intimnoj atmosferi sa porodicom! (FOTO)

Privatna arhiva

 

 

Uspešna ste ministarka, žena sa mnogo obaveza. Kako ih uklapate s onima koje vas čekaju kod kuće? Da li uopšte stižete da se posvetite kućnim obavezama? Kakva je Tatjana u svom domu?

- Hvala vam na tome da sam uspešna ministarka. Žena sam sa mnogo obaveza i kao i mnoge druge žene, trudim se da uspešno uklopim poslovne i privatne obaveze, ali to svakako predstavlja veliki izazov. Kada govorimo o kućnim obavezama, u poslednjih godinu dana najviše se posvećujem deci i njihovim školskih obavezama, što mi ujedno predstavlja i zadovoljstvo i kvalitetno provedeno vreme sa njima. Inače, neke druge kućne poslove koje sam volela da radim i kojima sam volela da se posvećujem zaista sam zanemarila. Tatjana Matić je u svom domu kao i svaka druga žena. Ona je majka, supruga, ćerka, jedna zaista obična žena koja pokušava, kao i sve naše žene, da svima izađe u susret i da svima pomogne.

Koliko su važni praznici u vašoj porodici, ko im se najviše raduje?

- Praznici su u mojoj porodici izuzetno važni i to je nešto što sam od svoje majke naučila. Ona je bila stub ne samo naše porodice već i čitave familije, te sam gledajući nju naučila mnoge stvari o životu, porodici, posebno o praznicima koji su simbol zajedništva i trenuci u kojima se vraćamo jedni drugima i slavimo ono što je najvažnije - međusobnu ljubav, razumevanje i poštovanje. Svakako da se deca najviše raduju praznicima, ali moram da priznam da im se podjednako radujem i ja.

Koliko vama znače praznici, da li se rado sećate onih iz detinjstva? Da li ima neki poseban momenat kojeg se rado sećate?

- Moja sećanja iz detinjstva su najlepša i verujem da je to jedan od razloga zbog čega im pridajem puno pažnje danas i trudim se da se praznična atmosfera oseti u mom domu. Od ukrašavanja, pripremanja iznenađenja, poklona, pa sve do spremanja specijaliteta koje moja deca vole.

NEMA DOČEKA BEZ JAGNJEĆEG BUTA Ministarka Tatjana Matić kakvu dosad nismo videli: U intimnoj atmosferi sa porodicom! (FOTO)

Alo/Privatna arhiva

 

Da li uvek provodite praznike u krugu porodice, posebno mislim na Novu godinu, Božić i Uskrs?

- Od kada sam dobila decu uvek provodim Novu godinu u krugu porodice, kao i Božić i Uskrs. Posebno upravo ove praznike volimo da provedemo u širem krugu familije i to su najlepši trenuci i za decu i nas starije koji nas ispunjavaju najvećom srećom.

Da li obavezno okitite dom za Novu godinu i radite li to zajedno sa sinovima? Koje boje tada volite u svom domu? Da li stavljate poklone ispod jelke?

- Kako se veoma radujemo praznicima, naš dom je okićen već krajem novembra i svake godine menjamo boje ukrasa. Moji sinovi vole plavu boju, dok ja najviše volim crvenu, te svakome treba udovoljiti. Poklone ispod jelke stavljamo tokom čitavog decembra, tako da poslednjeg meseca u godini vlada atmosfera uzbuđenja i radosti.

Recept za jagnjetinu ala Tatjana Matić

Za pripremu ovog jela je pre svega potrebno kvalitetno meso, koje ja kupujem u selu Vrelo, nadomak Uba, odakle je moj pokojni svekar i rođaci koji uzgajaju kvalitetno meso. But treba dan ranije usoliti dobro i ostaviti da odstoji minimum celu noć. Takođe, pre pečenja može se dodati krupna so i ulje.

Sutradan but treba staviti na žicu u rernu (papir staviti na žicu) i peći 2-3 sata. But treba okretati s vremena na vreme. U međuvremenu, obariti krompir i dodati začine po želji. Ja dodajem slatku alevu papriku, origano i so. Krompir potom staviti u pleh i u donji deo rerne, gde tokom pečenja upija sok od mesa koje je iznad. Krompir peći oko 30 minuta.

NEMA DOČEKA BEZ JAGNJEĆEG BUTA Ministarka Tatjana Matić kakvu dosad nismo videli: U intimnoj atmosferi sa porodicom! (FOTO)

Alo/Privatna arhiva

 

 

Šta se nalazi na vašoj novogodišnjoj trpezi? Koji specijalitet uvek pripremate?

- Nalaze se tradicionalna srpska jela, naravno ruska salata, ali i pileća salata sa kikirikijem i dimljenom ćuretinom. Za glavno jelo volim da pitam sinove i muža šta bi želeli i poslednjih godina jagnjeći but sa krompirića svi vole i željno ga iščekuju za trpezom. To je specijalitet koji sam naučila od pokojne majke i svi ga hvale.

Ko najviše voli da jede ono što spremite?

- Mogla bih da se pohvalim da svi bliski ljudi zaista vole moju kuhinju.

A ko pomaže da raspremite sve posle?

- Takođe mi svi pomognu da raspremim, posebno jer im je obrok bio jako ukusan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading