"MA KAKVA KAFANA, NAJLEPŠE JE..." Srpski političari otkrivaju za Alo! gde će provesti Novu godinu i Božić
Alo

 

Uprkos pandemiji koronavirusa, prethodna godina je za Srbiju bila godina napretka, prosperiteta, puno se gradilo i radilo, kažu srpski političari ističući da nisu imali vremena za predah i drage ljude. Zbog toga, većina njih Novu godinu i božićne praznike provodi kod kuće, u krugu porodice i prijatelja, da bi napunili baterije pozitivnom energijom i ljubavlju ne bi li u narednoj godini svoj posao obavljali još bolje.

Instagram

 

 

Miloš Vučević: Ova godina će biti posebnija od drugih!

Za nas Novosađane, ovi novogodišnji praznici su drugačiji i posebniji od svih prethodnih, jer Novi Sad u novu godinu ulazi kao Evropska prestonica kulture. Biće to prilika da celom svetu pokažemo zašto smo Srpska Atina, da predstavimo svu lepotu naše multikulturalnosti, ali i investicije u oblasti kulture i umetnosti koje smo uspešno realizovali. Sama novogodišnja noć će biti u znaku velikog Nikole Tesle i spektakularnih svetlosnih instalacija, dok će zvanična ceremonija preuzimanja titule biti organizovana 13. januara, uz učešće više od 400 umetnika. Ja ću biti na programu Doček, ali ću se i potruditi da deo praznične atmosfere podelim i sa našim dežurnim službama, sa svim onim divnim ljudima koji neprestano brinu o našoj bezbednosti, o našem zdravlju i komunalnom redu, a koje ću obići u novogodišnjoj noći. U 2022. godini će svi putevi voditi u Novi Sad, i ja i ovom prilikom pozivam građane da nam se pridruže, i da budu deo jedne fantastične priče kojom promovišemo ne samo Novi Sad, već i celu Srbiju. Ja inače praznike provodim u svom gradu, sa svojom porodicom i prijateljima. Poštujemo i obeležavamo i slavu, i Božić i Uskrs, kao najveće hrišćanske praznike. Kao i većina srpskih porodica, poštujemo sve običaje i tradiciju, i Božić provodimo u porodičnom domu.

Foto: Alo!

 

 

Tatjana Matić: Vreme samo za porodicu

Provešću novogodišnje praznike kao i svake godine, u krugu porodice i prijatelja. Božićni praznici su rezervisani za najužu porodicu.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

 

Branko Ružić: Gastronomske đakonije u najluđoj noći

Kao i uvek, u najlepšem ambijentu - u krugu porodice uz gastronomske đakonije.

Vjerica Radeta: Najviše se radujem Božiću

Novu godinu nikad nisam slavila. Iz kraja sam gde su me učili da je to katolički mali Božić. To mi je ostalo zauvek. Božić slavim po svim pravoslavnim običajima, a Srpska nova godina mi je krsna slava, ali je i ove godine zbog pandemije obeležavam samo sa najbližima. Jedva čekam vreme kada će se slaviti sa dragim gostima.

Alo

 

 

Nataša Jovanović: Sa prijateljima je najlepše

 

Što se tiče dočeka Nove godine, biću kod kuće i imaćemo goste. Uobičajeno druženje sa dragim prijateljima. U nedelju, 2. januara, posećujem Vrnjačku Banju, koja svake godine sve lepše izgleda za praznike. Naravno, Božić slavimo kod kuće uz poštovanje svih običaja koji su deo naše tradicije.

 

Zorana Mihajlović: Ne osećam prazničnu atmosferu

 

Mislim da ćemo u petak sa prijateljima na večeru. A slavićemo u subotu, jer je to jedna godišnjica koju slavimo.

Inače, opšte nemam osećaj da je praznična atmosfera, pored svega što radim. Građanima želim sve najbolje, puno osmeha, lepih dana i meseci u novoj godini!

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 

 

Marija Obradović: Uživam u praznicima

 

Praznike ću iskoristiti da budem više s porodicom i prijateljima. Nisam imala mnogo vremena za njih ove godine, budući da mi je ovo prvi ministarski mandat i da sam bila maksimalno angažovana u ministarstvu. Stan smo dekorisali uglavnom zbog mene, jer je sin već odrastao i nije posebno zainteresovan, ali je zato suprug pomagao, više zbog mog zadovoljstva. Iskreno, volim prazničnu atmosferu, poštujemo sve običaje božićnih praznika. Želim svima srećniju i uspešniju novu godinu!

Vladimir Đukanović: Kod nas se čeka Božić Bata

U toku je Božićni post, tako da nikakve proslave u mojoj kući neće biti povodom Nove godine. Moja porodica i ja se radujemo Božiću i čekamo Božić Batu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading