Dok Statis posluje u Beogradu, Đuranoviću se priviđaju srpski špijuni
Printscreen

S obzirom da se direktoru i Glavnom i odgovornom uredniku "Pobjede" Drašku Đuranoviću priviđaju srpski špijuni na svakom koraku, koje optužuje za sve i svašta, opravdano se postavlja pitanje da li je onda njihov vlasnik Petros Statis saradnik BIA ili možda CIA kad nesmetano investira u istoj toj Srbiji?

Očigledno da ni sam Statis nije upoznat šta mu se iza leđa radi u Crnoj Gori, pogotovo u medijima čiji je vlasnik.

Nezvanične informacije kruže da se određenim klijentima obećava medijski prostor i prenošenje informacija u Pobjedi i drugim povezanim medijima besplatno, iako za to određene agencije, koje nemaju veze sa Statisovim medijima, uzimaju novac.

Takođe, od Statisa se i te kako krije da je Pobjeda u problemu, jer kako saznajemo iz IRF-a, sa gašenjem Dnevnih novina, koje su, prije nego ih je kupio biznismen Veselin Mijač poslovale u sklopu Pobjede, kredit od više desetina hiljada eura će stići na naplatu upravo Pobjedi koja je bila garant za njega, a koja ima da vraća i svoj kredit kod iste kreditne institucije. I ne samo Pobjeda nego i ostale medijske kompanije Statisa. O ovome, pretpostavljamo, da Statis ne zna ništa.

Na kraju, koliko su Pobjedi i Đuranoviću mrske pare iz Srbije najbolje svjedoči činjenica da je taj medij u životu u velikoj mjeri održavala, ali i dalje održava kompanija M:tel (jedna od najuspješnih firmi u vlasništvu Telekoma Srbije) sa veoma izdašnim godišnjim ugovorima. I to ne samo Pobjedu, nego i Portal Analitiku, CdM…

Dakle, kada je riječ o novcu koji stiže u Pobjedu, onda nema problema što on dobrim dijelom dolazi iz srpskih kompanija, ali kad se pomene Srpska pravoslavna crkva (čiji donor je i sam Statis), izbori, donacije, vakcine, itd. onda tom istom mediju počinju da se priviđaju srpski špijuni koji vršljaju po Crnoj Gori i uticaj zvaničnog Beograda.

Statis je u posljednjem intervjuu rekao da se ne miješa u uređivačku politiku svojih medija, te da je na urednicima da odrede pravac medija. Da li je dobar pravac graditi medij sa gubicima i na lažima usmjerenim ka Srbiji, koja doživljava Crnu Goru kao bratsku, neka prosudi i sam Statis.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading